BAKAN EROĞLU TALİMAT VERDİ

BAKAN EROĞLU TALİMAT VERDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilimizdeki ormanların vatandaşlar tarafından daha fazla kullanılması yönünde talimat verdi.  
Bakan Prof. Dr. Eroğlu, ceviz, badem, kestane gibi fidanların dikiminin gerçekleştirileceğini belirtirken, ilimizin bir döneme damgasını vurduğu ipek böcekçiliğinin yeniden canlanması içinde dut fidanı çalışması yapılmak üzere ilgili müdürlerin hemen harekete geçmesini istedi. 
Bakan Eroğlu, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
"Devletin ormanlarından milletin ormanları dönemine geçiyor ve ormanlarımızı milletimize açıyoruz. Ceviz, badem, kestane ve dut fidanı dikeceğiz, bakımını yapacağız, halkımızın kullanımıza açacağız. Muhtarlarımız bizden talepte bulunsunlar biz hemen karşılayalım. Buradan bölge müdürümüze talimatı veriyorum. Orman İşletmelerimiz birbirleriyle yarışsınlar. En başarılı olanlara mükafat olarak telfi verelim, başarısız olanların konusunu bilhare görüşürüz.  Göreve geldiğimizde ilk iş olarak faiz lobisi ve ihale lobilerinin hortumunu kestik.  Vatandaştan aldığımızı vatandaşa hizmet olarak aktarmaya başladık ve bu hizmetlere devam edeceğiz. Yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Yatırımlarımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum" dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2325 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.