BAKAN IŞIK BİLECİK'TE

BAKAN IŞIK BİLECİK'TE

Bakan Işık, ilimizdeki sanayiyi daha nitelikli hale getirmek istediklerinden bahsederek, olası bir otomotiv yatırımında Bilecik'in öncelikli illerden olacağını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği ilimizde olumlu mesajlar verdi. Bakan Işık, ilimizdeki sanayiyi daha nitelikli hale getirmek istediklerinden bahsederek, olası bir otomotiv yatırımında Bilecik'in öncelikli illerden olacağını söyledi.  

Bakan Fikri Işık, Bilecik'in otomotiv yatırımını hakettiğini ve buna müsait olduğuna dikkat çekerek,"Özellikle bir markanın Bilecik’e getirilmesi noktasında katkı vereceğiz. Şu anda hazırda bir şey yok ama Türkiye’de yatırım yapmak isteyen bir marka olduğunda bizim de önceliklerimizden birisi Bilecik olacak. Bilecik bunu her yönüyle hak ediyor. Coğrafi olarak da müsait" şeklinde konuştu.

Işık ayrıca üniversite-sanayi işbirliğine dikkat çekerek Bilecik'e teknopark yapılması için destek vereceklerini belirtti. 

galeri-003.jpg

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi. Bakan Işık, ilk olarak Bozüyük'te Demirdöküm Fabrikası'nda incelemelerde bulundu ve burada bir toplantı gerçekleştirdi. Bozüyük OSB ve Midal Kablo fabrika ziyaretlerini iptal eden Işık buradan Bilecik'e hareket etti. 

Şeyh Edebali Türbesi ziyareti ile temaslarını sürdüren Bakan Işık daha sonra Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediyesi'ni ziyaret etti. Partisinin il başkanlığında partililerle buluşan Işık, daha sonra üniversite kampüsünü inceleyerek Polisevi'nde sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. 

Bilecik temasları kapsamında, ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret eden Işık, ikindi namazını Orhangazi Camii'nde kıldıktan sonra valiliğe geçti. Burada Bilecik temaslarına ilişkin konuşan Bakan Işık,"Bilecik, tarihin en önemli merkezlerinden birisi. Bizim açımızdan son derece önemli bir il olan Bilecik'in büyümesi, gelişmesi, kalkınması bizim önceliklerimizden. Son dönemde yapılan büyük yatırımlarla Bilecik'in kalkınması devam edecek" dedi. 

OTOMOTİV SÖZÜ

Bakan Işık, ilimizdeki sanayiyi daha nitelikli hale getirmek istediklerinden bahsederek, ileriki zamanlarda bir otomotiv yatırımı olursa öncelikli illerden birinin Bilecik olacağını söyledi. 

Bakan Fikri Işık,"Özellikle markanın Bilecik’e getirilmesi noktasındaki çalışmaya bizde katkı vereceğiz. Şu anda hazırda bir şey yok ama Türkiye’de yatırım yapmak isteyen bir marka olduğunda bizim de önceliklerimizden birisi Bilecik olacak. Bilecik bunu her yönüyle hak ediyor. Coğrafi olarak da müsait. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizim içinde Bilecik oldukça önemli bir il. Bilecik, şehirdeki bütün ciro içerisindeki imalat sanayi payı açısından Türkiye’nin birinci şehri. Şu anda şehirde üretilen cironun yüzde 60’ı imalat sanayiden geliyor. 

TEKNOPARK ŞART

Bunun dışında bizim üniversite sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Şehirlerin kalkınmasında sanayinin gelişmesine nitelikli üretimde üniversitelerin sanayideki rolü tartışılmaz. Bilecik’teki Şeyh Edebali Üniversitesi son yıllarda önemli bir gelişme gösteriyor. Ancak bu gelişmenin sanayiyle entegre olması bizim açımızdan çok önemli. Bu kadar hazır sanayi kuruluşunun bulunduğu bir ile Teknopark’ın olmaması büyük bir eksiklik. Yeni rektörümüzle de konuştuk. İnşallah önce KOSGEB’le bir başlangıç yapabiliriz. Hemen arkasından da bir Teknopark kurarak sanayi ile üniversiteyi buluşturup daha nitelikli, daha katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinde Bilecik’in daha fazla rol almasını sağlayabiliriz. Bu ve bunun gibi pek çok çalışma için bugün buradayız” şeklinde konuştu. 

BAKAN'DAN BAŞKAN'A ÖVGÜ

Valiliğin ardından Bilecik Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Işık, Belediye Başkanı Selim Yağcı'dan belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Bilecik Belediyesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Işık, Başkan Yağcı'nın Bilecik'te çok güzel işlere imza attığını söyledi. Bilecik'ten her geçtiğinde şehrin çehresinin değiştiğini gördüğünü anlatan Işık,"Bilecikliler bir adamı üç kez üst üste seçmez" diyerek Yağcı'ya başarılar diledi. 

TEŞKİLAT VURGUSU YAPTI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilecik Belediyesi'nin ardından AK Parti il başkanlığında partililerle buluştu. Ülke gündemine değinerek AK Parti teşkilatlarının önemine dikkat çeken Işık,"Teşkilatlar, AK Parti iktidarının ağzıdır, dilidir. Bizim başarımızın temelinde teşkilatlarımız var. Teşkilatlarımız ne kadar iyi olursa iktidarımız o kadar güçlü olur. Bu kapsamda AK Parti iktidarının bugüne kadar imza attığı bütün işlerde sizlerin emekleri var, hepinize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

REKTÖR TAŞ'IN DAVETİNİ KIRMADI

Bakan Işık, programında olmadığı halde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş'ın davetini kırmayarak üniversitemiz kampüsünü çok kısa ziyaret etti. Daha sonra Işık, Polisevi'nde düzenlenen akşam yemeğinde sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE-Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2882 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum