BAKAN KOCA’YA ÇAĞRIDA BULUNDU

BAKAN KOCA’YA ÇAĞRIDA BULUNDU

Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Dr. Hüseyin Altay, döner sermaye ek ödemelerinde yapılan yönetmelik değişikliğinin beklentiden çok uzak olduğunu belirterek, “Yeni adaletsizliklere kapı açan bir düzenleme olmuştur” dedi.

Hüseyin Altay, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunarak, “Bu düzenleme yürürlük tarihi olan 1 Nisan’dan önce mutlaka çalışanların beklentisi yönünde revize edilmelidir” ifadesini kullandı.

Hüseyin Altay, 4 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Nisan’da yürürlüğe girecek yönetmelikle ilgili açıklamasında, şunları kaydetti:

“Tüm sağlık çalışanlarının sorunu olan ve iyileştirme yapılmasını bekledikleri döner sermaye ek ödemelerinde yapılan yönetmelik değişikliği beklentiden çok uzak olduğu gibi yeni adaletsizliklere kapı açan bir düzenleme olmuştur.

Bu düzenleme döner sermayeler için ne bir çare, ne de temel beklentileri karşılayan bir gelişmedir.

Ana sorunları çözmek yerine sistemin kıyısına, köşesine rütuş yaparak meseleler halledilemez. Kısacası Döner sermayede çalışanları adına olumlu bir gelişme yoktur. Beklentimiz tüm çalışanların sorunlarını çözecek, taleplerini karşılayacak bir düzenlemedir. Bakanlık bu gerçekleştirerek çalışana bir müjde vermelidir.

Biz döner sermayede yönetmelik değişikliği mutlaka sosyal taraflarla birlikte hazırlanmalı derken, birileri ise bakanlığın tek taraflı çalışmasını müjde olarak vermeyi tercih etmesi de çözülmesi gereken sorunlardan biridir. Bunu da sağlık çalışanları halletmelidir.

Sayın Bakana açık çağrımdır; Bu düzenleme yürürlük tarihi olan 1 Nisan’dan önce mutlaka çalışanların beklentisi yönünde revize edilmelidir.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum