Bakan Pakdemirli’den ‘Müsilaj’ açıklaması

Bakan Pakdemirli’den ‘Müsilaj’ açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bilecik temasları kapsamında geldiği Gölpazarı ilçesinde Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bilecik temasları kapsamında geldiği Gölpazarı ilçesinde Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinesinde çalışmaların devam ettiğini ancak müsilajla mücadelenin sabır gerektiren bir iş olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, Marmara Denizi’nden tutulan balıkların tüketilmesinde ise herhangi bir sakınca olmadığını ifade etti.

Bakan Pakdemirli, balık avı yasağının uzamasını gerektiren herhangi bir durumla karşı karşıya olmadıklarını belirtirken, şöyle konuştu:

“Marmara Denizi'nden çıkan balıkların yenilmesi ve tüketilmesiyle ilgili herhangi bir problem yok. Zaten av yasağının olduğu dönemdeyiz, 1 Eylül’e kadar devam ediyor. Marmara Denizi olta ve kıyı balıkçılığına açık. Burada tutulan balıklar tezgahlarda yer almıyor ama alsa bile tüketilmesiyle ilgili herhangi bir problem yok. 

Av yasağının Marmara Denizi’nde devam etmesine ilişkin herhangi bir düşüncemiz yok. Henüz bir gereksinim duymuyoruz. Gereksinim duyulursa 1 Eylül tarihi biraz daha uzatılabilir. Av yasağının uzatılmasıyla ilgili bir çalışmamız yok” diye konuştu. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4162 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum