Bakan Varank'tan MEVA KİO Ziyareti

Bakan Varank'tan MEVA KİO Ziyareti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Pazaryeri'nde faaliyetlerini sürdüren Meva Kio üretim tesisini Ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Pazaryeri ziyareti esnasında Pazaryeri eski sanayicilerinden Rahmetli Mehmet Köse'nin oğlu İbrahim Köse'nin 11 yıl önce KİO markasıyla kurmuş olduğu Endüstriyel Atık Konteynerleri ve bazı Kamyon Üst Ekipmanlarının üretiminin gerçekleştirildiği tesise sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret esnasında İbrahim Köse Bakan Varank'ı işleyiş hakkında bilgilendirirken üretim alanını gezdirdi. İbrahim Köse; Makedonya, Karadağ, Togo, Irak olmak üzere son yıllarda Filistin, Ürdün, B.A.E., İsrail, İngiltere, Almanya, Amerika, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Gürcistan, Azerbeycan, ve bazı Afrika ülkelerine ihracat yaptıklarının altını çizerken %90 İhracat oranıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. 

bakan-varanktan-meva-kio-ziyareti2.jpg

İbrahim Köse Bakan Varank’ın yapmış olduğu ziyaret ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi ;

“2019 yılında Çek Cumhuriyeti merkezli Avrupanın en büyük Atık Konteyner üreticileri arasında olan Avrupa başta olmak üzere 21 ülkede bayi ağı olan MEVA firması ile beraber MEVA KİO markasıyla Meva Kio Makine Sanayi ve Ticaret Limited Sirketini kurulmuştur.

Pazaryeri Küçükelmalı Doğal Park Tesislerinde Bilecik Ticaret Odasi Sanayi Toplantısında Sanayicilerle bir araya gelen ve sektörlerin sorunları, ihtiyaçları ve tavsiyelerini alan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank beyefendiye bizde KİO ve MEVA KİO ailesi olarak işletmelerizde karşılaştığımız sorunları ve talepleri dile getirdik. 

İhracatda uluslararası rekabetde maliyet hesaplarımızda onemle dikkate aldığımız ihracatçılarımızın onemli maddelerinden biri olan Kdv iadelerin ihracatçılara hızlı inceleme ve geri iadenin faydalı olacağını ilettik.

İşletmelerimize yaptığımız Robot Kaynak hattı yatırımı zamanında uygun destek bulamadığımızı ve şuan yaptıgımız Lazer metal kesim makinesi icinde uygun destek olmadıgını, en yakın destek planının Nisan ayı gibi kapandığını ilettik kendisinde samimi olarak niye bu arkadaşımızı makine ihtiyaçlarını çözmuyorsunuz diye ilgili destek kurumu yöneticilerine tavsiyede bulunduğunu ve hatta makineyi alıverelim deyince makineyi aldığımızı ve gemide olduğunu ilettik, desteklerin veya kısmi Hibe veya finans desteği gibi desteklerin tekrardan hızlıca sanayicileri kazandırılmasını talep ettik.

Pazaryeri Organize Sanayi bölgemizde Kio Makine Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirletimiz için 12.420 m2 yeni yatırım alanı tahsisimiz içinde yatırımımız için kısmi hibe ve geri ödemesiz donemi olan finans desteklerinden  bizlere ve ilçemiz yatırımcıları içinde talepte bulunduk.

Pazaryeri Organizeye kadar gelen yolun çift yönlü olması sanayiciler ve büyük nakliye araç trafiği için önem arz etmektedir.

Ara Eleman, usta yetiştirilmesi için meslek liselerindeki eğitim süresi içerisindeki fabrika çalısma veya staj sürelerin artırılmasının okuldan çıkan öğrencilerin okul esnasında fabrikalarda geçirdiği fazla süre ile daha fazla tecrübe kazanmasının ara eleman ihtiyacının karşılanması için orta vadede faydalı olacagını ilettik.”

İbrahim Köse; Kio Dış Ticaret Limited Şirketi Şirket Müdürü Gülay Köse'nin davetini kırmayarak tesise ziyarette bulunan Mustafa Varank'a Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'ya Pazaryeri Kaymakamı Berker Çırak'a Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin'e ve tüm misafirlere teşekkürlerini iletti.

bakan-varanktan-meva-kio-ziyareti3.jpg
 

Bu haber toplam 5108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum