BAKANLIKTAN BİLECİK TURİZMİNE DESTEK

BAKANLIKTAN BİLECİK TURİZMİNE DESTEK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, COVİD-19 dolayısıyla ağır yara alan turizm sektörünü yeniden canlandırmak için çalıştıklarını belirterek, “Tüm bu çalışmalar içerisinde Bilecik önemli merkez” ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize geldi. 

Bilecik temaslarına Vali Bilal Şentürk’ü ziyaret ile başlayan Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Orhangazi İmaretini ziyaret etti. Bilecik Müzesi’ni inceleyen Bakan Yardımcısı Serdar Çam daha sonra Söğüt’e geçti. 

bakanliktan-bilecik-turizmine-destek3.jpg

Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Vali Bilal Şentürk’ü ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakanlık çalışmaları hakkında bilgiler veren Serdar Çam, Bilecik’in sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle çok özel bir yer olduğuna değindi. 

Pandemi sürecinde turizmde yaşanan daralma ve problemleri ortadan kaldırmak için iller bazında ziyaretler yaptıklarını anlatan Serdar Çam, “Bilecik tüm bu çalışmalar içerisinde önemli merkezlerden bir tanesi” ifadesini kullandı. 

COVİD-19 salını dolayısıyla turizmde yaşanan daralma ve ortaya çıkan problemlerin ortadan kaldırılması için çalışmaya başladıklarını bildiren Çam, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bizim medeniyetimizin merkezi olan bir ilimize ziyarette bulunuyoruz. Sadece Türkiye’ye değil tüm medeniyet coğrafyamıza buradan tarihimiz boyunca önemli mesajlar verdik ve bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Bilecik, toprağın üstü kadar altı da önemli olan çok özel bir yer. 

bakanliktan-bilecik-turizmine-destek2.jpg

Tüm dünya zor bir dönemden geçiyor. Atlatma sürecini başlattık ama dikkat edilmesi gerekenler devam ediyor. Bundan sonra inşallah yaz döneminin başlamasıyla birlikte turizm ve kültürel faaliyetlerde bilim kurulunun önerileri doğrultusunda potansiyeli artırmak istiyoruz. Bu bağlamda illerimizi ziyaret ederek çalışma yapıyoruz. 

Biz dünyada turizm konusunda 6’ncı ülkeyiz. Dünyaya sadece deniz, kum güneş değil tarihi geçmişi ile dolu dolu bir devlet olduğumuzu gösteriyoruz. 

Geçtiğimiz yıl ülkemize yaklaşık 51 milyon yabancı turist geldi. Bu yıl 58 milyon bekliyorduk ama yaşanan bu gelişmeler bu hedefleri yakalama imkanı vermiyor. Dolaylı olarak turizmin 50 sektöre katma değeri olduğunu biliyoruz.  Gelen ziyaretçilerin paralarını bırakması için önemli çabalar gerekiyor. Bilecik tüm bu çalışmalar içerisinde önemli merkezlerden bir tanesi” ifadelerini kullandı.  

bakanliktan-bilecik-turizmine-destek4.jpg

Yayın: Bilecik Haber

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2830 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum