BAŞBAKAN SÖĞÜT'TEN HALKA SESLENDİ

BAŞBAKAN SÖĞÜT'TEN HALKA SESLENDİ

Başbakan Binali Yıldırım Söğüt'ten halka seslendi.

Değerli vatandaşlarım kıymetli yörükler Söğüt’ün Bilecik’in Eskişehir’in Kocaeli’nin Bursa’nın sevgili vatandaşları hanım efendi beyefendiler.

Bu tarihi anma gününde hepinizi sevgi saygı muhabbetle selamlıyorum hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.

Buradan Ertuğrul Gazi makamından yüce milletime selam ve saygılarımı iletiyorum kayı boyunun bir evladı olarak köyüm Kayı’dan komşularımdan size selam getirdim. Bugün Söğüt’te alperenler serdarı Ertuğrul Gazi’nin manevi huzurunda bu ulu çınarın gölgesinde tarihin en önemli hadisesinden birini hatırlamak yad etmek anmak için bir aradayız.

Milletimizin yedi asrı aşan zamandır hiç aksatmadan gerçekleştirdiği bu müstesna gün tarihimize manevi değerlerimize sadakatimizin en büyük göstergesidir ne mutlu bize ki Ertuğrul gazi bilgeliğinin yedi asır önce bu topraklarda bıraktığı tohum bu gün hala gölgesiyle 3 kıtayı serinleten bir çınar olmuştur.galeri-tiklayin-001.jpg

Varlığını istikrarını koruma iradesinden zerre kadar tereddüt göstermeden zafiyet göstermeden yoluna devam ediyor 736 yıl önce bu topraklarda birbirinden müstakil yaşayan anlaşmazlıklarla gücünü zayıflatan beyliklerden bir cihan devleti çıkaran ecdadın dayanışma ruhu bugünde aynı şekilde Söğüt’ün bu meydanında kendini gösteriyor.

Bu topraklarda sadece dünyanın gördüğü en muhteşem devletlerinden birinin temeli atılmadı aynı zamanda dünyanın en muhteşem medeniyetlerinden birinin de Osmanlınında temeli atılmıştır.

Ertuğrul Gazi’ye obadan devlet olma yolunu gösteren anası Hayme ananın verdiği şu öğüdü dikkatle dinleyelim:

Boyundan soyundan olsun olmasın insanlara adaletli davran adaletten ayrılma insanların birlik ve dirlik kazansın yurdunda obanda herkes gezsin ululuk isteyen töreden ayrılmasın bu dünya bir oturma yeri değil yapacağın iyi ve doğru işlerle insanların hizmetinde bulunursan ancak iftihar edebilirsin yüreğinden imanı dilinden duayı davranışından fazileti hiç eksik etme birde sabırlı ol ekşi koruk sabırla tatlı üzüm olur.

Söğüt bizim için sadece tarihi bir mekan değil aziz kardeşlerim Söğüt büyük medeniyet çınarımızın köküdür temelidir Söğüt yüzyıllar boyu 3 kıtada adaletle hükmeden devletimizin hareket noktasıdır atalarımız söğütte yurt kurmuş bayrak dalgalandırmıştır.Kuruluşun mekanı yurdu vatanı bu topraklardır.

Değerli, kardeşlerim hanım efendiler beyefendiler değerli yörük kardeşlerim 736 senedir ilahi bir name gibi semaya yükselen bereketli bir tohum gibi toprağa tohum salan işte bu devlet bilgeliği bizi adalet ve kardeşlikte birleştirdiği gibi bundan sonra da buluşma adresimiz olacak bağlarımızı daha da güçlendirecek.

Kardeşliğimize  gölge düşürmek isteyen alçaklara buradan sesleniyorum  asla kazanamayacaksınız bu milletliğin kardeşliğini asla bozamayacaksınız bu şanlı bayrağı asla indiremeyeceksiniz bu ezanları asla susturamayacaksınız.

Bu çok önemli coğrafyada tarihin bu kritik dönemecinde bize bu aziz millete büyük görev düşüyor.

Osmanlının medeniyet birikimi devlet tecrübesi üzerine kurulan genç Cumhuriyetimiz bugün Anadolu topraklarında tam bir istikrarın teminatıdır.

Türkiye olarak bütün vatandaş kurumlarımızla tek vücut olarak adaletin kardeşliğin sesini yükseltmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz.

Ecdadımızın bize bıraktığı bu mübarek toprakları geçmişteki bütün tecrübeyle bütün birikimle geleceğe gelecek kuşaklara taşıyacağız. Bugün aziz hatırasını andığımız Ertuğrul Gazilere layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz .

Bu güzel ülkeyi muasır medeniyetlerin ötesine geçirmek, Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği bu hedeflere ulaştırmak için var gücümüzle seksen milyon vatadandaşımızla çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz.

Bu millet her zaman zulüm karşısında adaletin yanında olmuştur çünkü buradan doğup yükselen medeniyetimizin manevi temelleri üzerinde yüzyıllar boyu hem kendi izzet ve şerefimizi koruduk hem de mazlum milletlere ezilen halklara karşı hami olduk onları koruduk kafkasya’dan balkanlara hicazdan mağribe kadar gittiğimiz her yere sevgi götürdük adalet götürdük hoşgörünün sancaktarı olduk çünkü bizim medeniyetimiz sevgidir ilimdir irfandır barıştır kardeşliktir, biz yeryüzünde ayrılık tohumları eken fesat çıkaranlara yıllar boyunca aynı kalp atışlarıyla aynı yüce değerler etrafında aynı ufka yönelerek cevap verdik.

Devlet gücünü insanı yüceltmekten alır insan yüceldikçe devlet yücelir asırlardan beri sevgili kardeşlerim biz kardeşiz ebediyende kardeş olmaya devam edeceğiz.

7 asır önce burada Söğütte filizlenen ulu çınarın kökleri Hayme analar Şeyh Edebalilerin bilgeliğinden gelmektedir. Bu yüzden hala milletimiz yürek dağlayan felaketler karşısında örnek dayanışma sergiliyor. Bu aziz milletin yaşama üslubu bu milletimizin hayat felsefesidir .Aziz Türk milleti sonsuza kadar bu hayat düsturunu yaşatma azim ve kararlılığındadır.

Değerli kardeşlerim çok acılar çok musibetler gördük çok badirelerden geçtik ama hamd olsun istiklalimize gölge düşürmedik bu milletin ruhuna değerlerine yabancılaşan fetö terör mensupları 15 temmuz gecesi bu millete acı yaşatmak istediler.

Hayme ana Şeyh Edebali Ertuğrul Gazi’nin taşıdığı ruhtan beslenemeyenler o gece bu aziz milletin istiklaline kast ettiler.

Hatırlayın 15 Temmuz’da asker kılığına girmiş fetö teröristleri karşısında başkomutanımız cumhurbaşkanımız milletin adamı  Recep Tayyip Erdoğan dik durdu hükumeti seksen milyon vatandaşıyla alçaklara geçit vermedik. Demokrasiye cumhuriyete sahip çıkan bu büyük millet Türk milletidir, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur ve onur duyuyorum.

Bu vesile ile bütün şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum bütün gazilerimize Allahtan sağlık ve afiyet diliyorum

15 temmuz zorbalığa baskıya darbeye karşı milletin özgürlük demokrasi aşkıyla verdiği en güzel cevaptır.

Sevgili vatandaşlarım hanımefendiler beyefendiler,

İnanıyorum ki genç kuşaklarımız gençlerimiz kadınlarımız gazi ve şehitlerimizin mukaddes emanetine bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonrada sahip çıkmaya devam edecektir.

Söğüt ruhu 15 temmuz’da tekrar dirilmiştir yeniden diriliş yeniden yükselişin miladıdır 15 temmuz, ihanet odaklarının saldırdıkları saldıkları zehiri devletin damarlarından temizleyen Türkiye artık yeni hedeflere yeni ufuklara yelken açmıştır. Ekonomide hukukta demokraside kendine büyük hedefler koyan ülkemizi hiç ama hiçbir güç asla durduramayacaktır.

Birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi hedef alan fitne peşinde olanlara bu millet asla fırsat vermeyecektir.

Her bir vatandaşımızın hak ve hukukuna sonuna kadar sahip çıkacağız.

Değerli kardeşlerim,

Biz sadece İstanbul İzmir Ankarayı değil Konyayı Diyarbakırı Edirneyi Mersini Samsunu velhasıl 81 vilayeti yediyüz seksen bin kilometre kare vatan toprağını bir biliriz aynı ruhla sahip çıkarız.

Aynı zamanda gönül coğrafyamızında sahibi biziz Arakana Filistine Kudüse de sahip çıkarız nerede mazlum varsa onun yanındayız nerede zulüm varsa nerede vahşet varsa onunda karşısındayız biz ecdadımızdan bu mirası devraldık bundan böyle de aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Sevgili yörükler Ertuğrul Gazi’yi anma ve Sögüt şenliklerinin medeniyet ufkumuza birkez daha bizlere hatırlatan bir vesile olarak görüyorum ve diyorum ki :

“Bir olalım, iri olalım, diri olalım, birlikte Türkiye olalım olalım.”

Malzagirt’ten Çanakkale’ye Şanlı Urfa’dan Kahraman Maraş’a Gaziantep’den  İstanbul’a  destansı bir varoluş mücadelesi verdik milletin tarih boyunca gönlünü de vatanını da hep bu aşk ile aydınlattı adaletle hükmetti adaletle paylaştı.

Burada Ertuğrul Gazi’nin manevi huzurunda bu mübarek topraklara bu ruh bu manayı aşılayan milletin medeniyet yolculuğuna yön veren bütün kahramanlarımızı bütün şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum.

Allah kardeşlik ruhumuzu yaralamak isteyenlere ebediyen fırsat vermesin, milletimizi ülkemizi ilelebet payidar etsin, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlarken Söğüt şenliklerinin ve ergrl gaziyi anma programının muazzam bir şekilde hazırlanmasında emeği geçen başta sayın valimiz ve belediye başkanı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum ve yurdun dört bir köşesinden Osmanlının kurulduğu söğüt ilçesine bu meydana akın akın gelen bütün yörükleri bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum sağ olun var olun Allah’a emanet olun kardeşlerim.

Bu haber toplam 2259 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum