BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK’TAN BİLECİK ÇIKARMASI

BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK’TAN BİLECİK ÇIKARMASI

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi. Bilecik temaslarına Valilik ziyareti ile başlayan Işık daha sonra AK Parti il başkanlığını ve Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret etti.

İlk olarak yakın zamanda Bilecik Valiliği görevine atanan Tahir Büyükakın'ı ziyaret eden Işık, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ardından Valilik makamında Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ve protokol üyeleriyle bir araya geldi.

1-009.png

‘BİLECİK EN ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİSİ’

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, burada yaptığı açıklamada, Bilecik’in milli değerlerimizin hayata geçtiği topraklar olduğuna dikkat çekerek,“400 çadırlık bir beylikten bir cihan devletine yürüyüşün başlangıç noktası” ifadesini kullandı.

Yeryüzündeki en önemli felsefelerden ‘İnsani Yaşat ki Devlet Yaşasın’ düsturunun Bilecik topraklarında doğduğuna dikkat çeken Işık şöyle devam etti:

‘DİRİLİŞİN, KURULUŞUN VE KURTULUŞUN ŞEHRİ...”

“Sadece beldeler, ilçeler fethetmek değil oraya adaleti ve medeniyeti götürmek Osmanlının en temel düsturuydu. O düsturun yeşerdiği geliştiği topraklarda Bilecik toprakları. Bilecik sadece kuruluş ve dirilişin şehri değil aynı zamanda kurtuluşunda önemli merkezlerinden bir tanesi. Bizim medeniyet değerlerimizin bütün Osmanlı coğrafyasına hakim olmasının manevi mimarlarından bir tanesi de Şeyh Edebali Hazretleri” dedi.

Işık, Vali Tahir Büyükakın’ın hediye takdiminin ardından Valilikten ayrıldı.

TEŞKİLATLARA ÖNEMLİ MESAJLAR

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilecik temaslarının devamında AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada çok sayıda partili ile bir araya gelen Işık önemli mesajlar verdi. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana gösterdiği başarılı performansın arkasında güçlü teşkilat yapısının olduğuna vurgu yapan Işık, “Teşkilatsız bir siyasi parti düşünülemez. Teşkilatlarda başkanlar ön plana çıkabilir ancak arka planda teşkilatların çalışmaları çok önemlidir. Teşkilatçılık hem meşakkatli hem de zevkli bir iştir. Partimizin her kademesinde görev almış biri olarak sizleri ve çalışmalarınızı çok iyi biliyorum” şeklinde konuştu.

2-008.png

TEŞEKKÜR VE TEBRİK

Partisinin kongre sürecine değinerek devam eden Işık teşkilatlarda yaşanan ve yaşanacak görev değişikliklerine değindi. Görevden ayrılan veya ayrılacak partililere çalışmalarından ötürü teşekkür eden Işık yeni göreve gelen ya da gelecek olanlara ise başarılar diledi. Işık, parti içerisinde çeşitli görev değişimlerinin yaşanabileceğini ancak dava yolunda ilerlemeye devam edileceğini ifade etti.

Fikri Işık’ın il başkanlığını ziyareti il başkanı Fikret Karabıyık’ın hediye takdimi ile sona erdi.

3-010.png

ŞEYH EDEBALİ HAZRETLERİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın Bilecik’teki son durağı Şeyh Edebali Türbesi oldu. Öğle namazını tarihi Orhangazi Camii’nde kılan Işık Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezerek bilgi aldı. Işık son olarak Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret etti.

Işık, Belediye Başkanvekili Nihat Can’ın hediye takdiminin ardından Bursa’ya doğru yola çıktı. 

4-007.png

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1918 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.