BAŞBAKAN'A KADAR SORULDU

BAŞBAKAN'A KADAR SORULDU

Parasızlık nedeniyle liglerden çekilen ve kapatılan Bozüyükspor’un feshedilmesi için aylık 10 bin lira maaşla tasfiye memuru atanınca CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, konuyu bir önergeyle TBMM gündemine taşıdı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, parasızlık nedeniyle önce 2. Ligden 3. Lige düşürülen, ardından liglerden çekilen ve kapatılan Bozüyükspor’un ‘Ballı’ tasfiyesini Meclis gündemine taşıdı.

Tüzün, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Bozüyükspor’un maddi sıkıntı nedeniyle 2014-2015 sezonunda liglerden çekilmek zorunda kaldığını anımsattı. Yapılan kongrede çoğunluk sağlanamayınca Bozüyük Kaymakamlığı’nın başvurusu üzerine mahkeme tarafından kulübün feshine karar verildiğini anlatan Tüzün, kulübün son genel kurulunda idari ve mali işlemleri gerçekleştirecek herhangi bir yönetim oluşturulmayınca tasfiye amacıyla Mustafa Akış isimli bir memurun kayyım olarak atandığını bildirdi.

Tüzün, kayyım Mustafa Akış’ın kulüpte daha önce yönetim organlarında görev yapan 88 kişiye 10 bin lira ile 150 bin lira arasında değişen oranlarda borç çıkararak ödeme emri çıkardığını anlattı. Akış’ın Bozüyük 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak yapacağı işin getireceği yük ve sosyolojik hukuki etkileri göz önüne alınarak kendisine aylık 10 bin lira maaş bağlanmasını istediğini ve mahkemenin de bunu uygun bulduğunu bildiren Tüzün, önergesinde şu soruları yönetti:

1- Tasfiye memuru olarak atanan Mustafa Akış, daha önce hangi kurumlarda görev yapmıştır?

2- Mustafa Akış’ın eğitim durumu nedir, daha önce yaptığı görevler ve eğitim durumu, tasfiye sürecinin gerektirdiği hukuki iş ve işlemleri yürütmek için yeterli midir?

3- Dernek ve kulüplerin tasfiyesi için görevlendirilen tasfiye memurlarına diğer uygulamalarda ne kadar ücret ödenmektedir ve hangi ödenekten karşılanmaktadır?

4- Dernek ve kulüplerin tasfiyesi ne kadar sürece sonuçlandırılmaktadır?

5- Kayyım Mustafa Akış, geçmiş dönemlerde Bozüyükspor yönetim kademelerinde görev yapan 88 kişiye 10 bin lira ile 150 bin lira arasında değişen miktarlarda yüksek borç çıkararak ödemeleri için bildirimde bulunmuştur. Bu işlemlerin yasal dayanağı nedir?

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 4939 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum