BAŞBAKAN'DAN ONAY BEKLENİYOR!

BAŞBAKAN'DAN ONAY BEKLENİYOR!

Bilecik'in kültür ve tanıtım çalışmalarına büyük katkı sağlayacak Açık Hava Müzesi projesi, Başbakan Binali Yıldırım'ın onayına sunuldu. Yaklaşık 250 milyonluk bu dev projenin çalışmaları Kültür Bakanlığı'nca tamamlanarak Başbakan Binali Yıldırım'ın önüne getirildi. Başbakan Yıldırım'ın onay vermesinin ardından Kayı Boyu'nun Söğüt'e gelişini simgeleyecek dev projenin çalışmalarına başlanacak. 

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Demokrat Parti'nin kendilerini ziyareti esnasında ilimizdeki yatırımlara ilişkin bilgiler verdi. Bu bağlamda, Kültür Bakanlığı tarafından çalışmaları tamamlanan Açık Hava Müzesi'nin Başbakan Binali Yıldırım'ın onayına sunulduğunu dile getiren Başkan Karabıyık, yaklaşık 250 milyonluk bir yatırımın ilimize kazandırılacağını belirtti. 

Kayı Boyu'nun Söğüt'e geliş temasının ele alınacağı projeyle ilgili bilgi vere Karabıyık şunları kaydetti:

"Çanakkale Gelibolu Savaşlarının alan başkanlığı adı altında Çanakkale’de kurulmuş açık hava müzesi var. Bunun bir örneğini şimdi Bilecik’e yapacağız. Bununla ilgili Kültür Bakanlığı Müsteşarlığımız bir çalışma yaptı. Bakanımızın oluruyla Başbakan’ın onayına gönderdik.

Yaklaşık 250 milyonluk bir projeyi Bilecik’e kazandırmış olacağız. Söğüt’ün kuruluşunu simgeleyen Kayı Boyu'nun buraya göçünü simgeleyen açık hava müzesi oluşturmayı düşündüğümüz bir projemiz var" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2664 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum