BAŞBAKANLIK BAŞDANIŞMANINDAN GAZETEMİZE ZİYARET

BAŞBAKANLIK BAŞDANIŞMANINDAN GAZETEMİZE ZİYARET

Bilecik Türk Ocağı tarafından düzenlenen ‘Geçmişten Günümüze Ermeni İşgalleri ve Hocalı Katliamı’ konulu konferansa katılmak üzere ilimize gelen Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Aygün Attar, gazetemizi ziyaret etti. 

Prof. Dr. Attar, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal ve Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal ile bir süre görüştü. 

Ziyarete, Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Taner Bilgin, Türk Ocağı Eski Başkanlarından Ertuğrul Açıkgöz, Türk Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Halim Demiryürek, Ülkü Ocağı Eski Başkanlarından ve Türk Ocağı Üyesi Av. Fazlı Güner ve beraberindekiler katıldı. 

Ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Attar, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal’ın dönem dönem Türk Ocakları yönetimlerinde yer alması ve Türk Ocağı’na maddi manevi destek vermesinden ötürü teşekkür etmek istediğini ifade etti. Attar ayrıca gazetemizin izlediği milli ve yerli yayın politikasından dolayı ziyareti kendisine bir borç bildiğini dile getirdi. 

Attar, gazetemizin ‘Geçmişten Günümüze Ermeni İşgalleri ve Hocalı Katliamı’ konferansına gösterdiği ilgiye teşekkür ederken, Hocalı katliamının son yıllarda görülen en büyük katliam olduğunu söyledi. Gazetemizi Azerbaycan’daki soydaşlarımıza da ileteceğini aktaran Attar, Azerbaycan halkının Türk Milliyetçiliği konusunda çok hassas olduğuna vurgu yaptı.

Azeri Vekil Ganire Paşayeva’nın 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklamalarına atıfta bulunarak durumu özetleyen Attar, Anadolu’nun çeşitli yerlerinde milli ve yerli hassasiyetlerimizi gündemde tutan basın kuruluşlarının çok kıymetli olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, gazetemizin Ankara’da sesi olmaya hazır olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aygün Attar, Türk milletinin tarihini okumadığından ve öğrenmediğinden yakındı. 

Türk Ocakları’nın milli şuurun ayakta kalması adına önemli görevler üstlendiğini anlatan Attar, şunları kaydetti: 

“Türk Ocakları, dönem dönem etkinliğini kaybetse de her zaman için küllerinden yeniden doğmayı başardı. Türk Ocakları, nesillerin yetişmesinde özellikle eğitim ve öğretim alanında çok önemli yerler. Öğrenecek ve öğretilecek çalışmaların yapılması çok kıymetlidir. Milli ve manevi değerlerimizin öğrenileceği ve öğretileceği nadide kuruluşlarımızdandır. Zafer kazanabilmenin kriteri sürekliliktir” dedi. 

HOLLANDA MECLİSİ’NİN KARARINA SERT TEPKİ

Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Aygün Attar, açıklamalarının devamında, Hollanda Parlamentosu’nun 1915 olaylarını ‘Soykırım’ olarak tanıyan kararını eleştirirken, karara destek veren Türk asıllı 5 milletvekiline oldukça sert tepki gösterdi. Karara karşı çıkan Türk kökenli milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk’e de teşekkür eden Attar, “Kararı destekleyen 5 milletvekilin yaptığı hainliktir, vatana ihanettir” ifadelerini kullandı. 

basbakanlik-basdanismanindan-gazetemize-ziyaret2.jpg

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal’da Attar’a ve beraberindekilere ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Ziyaret günün anısına hatıra fotoğrafı çekinilmesi ve hediye takdiminin ardından sona erdi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2645 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.