BASIN MASASI'NDAN DARBECİLERE LANET YAĞDI

BASIN MASASI'NDAN DARBECİLERE LANET YAĞDI

Basın Masası darbe girişiminin ardından özel toplandı. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu, Orhan Şişman, Mehmet Erdem ve Sedat Bayam’ın konuk olduğu, Bilecik’in ilk ve tek açık oturum programı BASIN MASASI darbe girişiminin ardından toplanarak, darbe girişiminde bulunan, bu millete silah doğrultan fetö terör örgütü şiddetle kınandı.

Mücahid Erdal “Darbe girişiminin ilk dakikalarında bastırılır düşüncesi hakimdi. Ne zaman tüm televizyonlarda Genel Kurmayın web sitesinden darbe bildirisinin yayınlandığı ve TRT’de bildirinin okunması üzerine ülke adeta travma yaşadı. O anda ailemizle helalleşip gazeteye gelerek -Milletimizin yanında, darbenin karşısındayız- manşeti ile haberi girdik” dedi.

Yine genel yayın yapan basın kuruluşlarında ordu komutanlarının darbeye karşı açıklamaları, milletin darbeciler karşısında ayaklanması yer alınca milletin gönlüne su serpildiğinden bahsederek basının etkisine vurgu yaptı.

Sn. Valimiz Süleyman Elban, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın da yine gazetemizden Bileciklilere ilk mesajları, Bileciklilere büyük bir moral ve güç sağladığı vurgulandı.

Basın Masası Konuklarından Orhan Şişman Basın Masasında “Bu terör örgütünün her türlü tezgahından ülkeyi yönetenlerden haberdardı. Bu örgüt 15-16 Temmuzda deşifre olmuştur. 17-25 aralık döneminden sonra insani olarak bazı toleranslar gösterildi ama bu saatten sonra hiçbir şekilde tolerans gösterilmemesi ve terör örgütü muamelesine tabi tutulması gerektiğini söyledi.

Basın Masası konuklarından Sedat Bayam “Bu darbeyi yine ordumuz engellemiştir, bu darbeyi hükümetimiz engellemiştir, bu darbeyi muhalefet engellemiştir, bu darbeyi basınımız engellemiştir, bu darbeyi milletimiz engellemiştir” dedi.

Mehmet Erdem ise, darbe girişiminde bulunanların bu zamana kadar fark edilememesi üzerinde durup, istihbarat zayıflığı üzerinde durdu. “Ben geçmiş olsun demiyorum. Bu millet dik duruşu ile darbeye kalkışanlara büyük bir ders verdi” dedi.

 

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 2529 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum