BAŞKAN AK PARTİ'YE SÖZ VERMEDİ

BAŞKAN AK PARTİ'YE SÖZ VERMEDİ

Belediye Başkanı Semih Şahin, AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya’ya söz hakkı vermedi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen birleşimin son bölümünde gergin anlar yaşandı. AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya’nın gündem dışı konuşma talebine Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından izin verilmedi.

AK Partili Çetin Kaya, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı konuşmak üzere söz hakkı istedi. Bunun üzerine Başkan Semih Şahin, “Gerek yok, Eylül’de konuşursunuz, tatil yapın dinlenin. Gerilmeyin” diyerek söz hakkı vermedi.

Yaşanan olay karşısında AK Parti ve MHP üyeleri tepkisini ortaya koyarken Başkan Semih Şahin’in bu tavrını protesto ettiler. Cumhur İttifakı adına birleşimi takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çetin Kaya, “MHP grubu ile beraber bu durumu protesto ediyoruz” dedi.

Çetin Kaya, açıklamasında şunları kaydetti:

“15 Temmuz 2016 yılında ülkemizde hain bir darbe girişimi yaşandı. Meclisimiz önümüzdeki ay tatil olacağından bununla ilgili bir konuşma yapmak istedik. Başkanımız rahatsız olacağı bir konuşma yapılacağını düşünerek bu durumu engelledi. Bir önceki meclis toplantısında da söz istememe rağmen söz verilmeyerek meclis kapatıldı. Biz MHP grubu ile birlikte bu durumu protesto ediyoruz. Bu durumla ilgili ne yapacağımıza da önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. Ben yapmak istediğim konuşmayı sizler aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak istiyorum ve rahatsız olacak ne var takdirini kamuoyuna bırakmak istiyorum” dedi.

Çetin Kaya, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü öncesi yapmak istediği konuşmayı basın mensupları ile paylaşarak, şu ifadelere başvurdu:

“Tıpkı kişiler gibi, milletlerinde karakteri vardır. Bizim milletimizin karakteri gerçekten erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biri de yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir.

Türk Milleti’nin yüksek karakteri yüz yıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu 15 Temmuz 2016’da millet olmanın asaletini, birlikteliğini ve gücünü gösterdiğimiz demokrasi zaferimizdir.

Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Demokrasi şehitlerimiz, tarihin en şerefli sayfalarında adını yazdırarak ölümsüzleştiler İnşallah bu millet böyle darbe girişimleri ile bir daha karşılaşmasın. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın demokrasi.

Bu açıklamanın neresinde rahatsızlık verecek bir taraf var anlayamadık ama söz verilmediği için okuyamadık” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3782 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum