BAŞKAN, BORÇLANMA YETKİSİ ALDI

BAŞKAN, BORÇLANMA YETKİSİ ALDI

Belediye Başkanı Semih Şahin, ekim ayı olağan meclis toplantılarının ilk birleşiminde, İller Bankası’ndan ve çeşitli kamu ile özel bankalardan kredi kullanabilmek için borçlanma yetkisi aldı.

Başkan Semih Şahin ilk olarak belediyeden emekli olacak personeller ile sözleşmeli personellerin kıdem tazminatları için İller Bankası’ndan kredi kullanmak üzere meclisten yetki istedi. Yaklaşık 615 bin lirayı bulacak borçlanma talebi CHP, İYİ Parti ve MHP grubunun oyları ile kabul edildi. AK Parti grubu ise çekimser kaldı.

Ayrıca Semih Şahin, önceki dönemden devam eden borçlar ve hakediş ödemeleri ile çeşitli işlerde kullanılmak üzere iç borçlanma yetkisi istedi. Yaklaşık 10 milyon liraya kadar yetki istenen bu gündem maddesi de CHP ve İYİ Parti grubunun oyları ile kabul edildi. AK Parti ve MHP grupları ise oylamada çekimser kaldı.

dsc_1534.jpg

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında gerçekleşen ilk birleşimde 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Birleşimi, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Sarı ve Bilecikspor Kulüp Başkanı Aydın Avcı’da takip etti.

Birleşimin ilk gündem maddesinde 38 personelin kadro derecelerinin değiştirilmesi konusu oybirliği ile kabul edildi.

BAŞKAN ŞAHİN, BORÇLANMA İÇİN YETKİ ALDI

Gündemin ikinci maddesinde ise belediyeden emekli olacak personeller ile sözleşmeli personellerin kıdem tazminatları için İller Bankası’ndan kredi kullanmak üzere meclisten yetki istendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Semih Şahin, emekli olmak için başvuran personellerin kıdem tazminatlarının tek seferde yatırılabilmesi için İller Bankası’dan kredi kullanacaklarını ifade etti. Başkan Şahin, yaklaşık 615 bin TL’lik ödemenin belediye bütçesinden tek seferde yapılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Varolan bütçeyle ancak yüzde 20’sini verebiliriz. Geri kalanını parça parça almak zorunda kalırlar. Personellerimizin toplu para almalarını istiyoruz” dedi.

İŞTEN ÇIKARMALAR OLACAK MI?

Madde üzerinde söz alan MHP’li Hamdi Salt ise sözleşmeli personellerden işten çıkarmaların olup olmayacağını sordu. Hamdi Salt, “Belediyenin tazminatları ödeyecek durumu olmadığından kredi kullanması gerekiyor anlaşılan, peki bütçe uyun değilse neden 134 personel işe alındı?” diye sordu. Semih Şahin ise işten çıkarmaların söz konusu olmadığını, TYP işçisi alamadıkları için bu açığı alınan personellerle kapattıklarını ifade etti.

AK Partili Muhammed Karadayı ise gündem maddesinde yer alan ‘sözleşmeli personeller’ ibaresinin kafa karışıklığına neden olduğunu dile getirerek, “Oylanacak gündem maddeleri daha ayrıntılı yazılırsa daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

Görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Madde, CHP, İYİ Parti ve MHP grubunun oyları ile kabul edilirken AK Parti grubu ise çekimser kaldı.

baskan,-borclanma-yetkisi-aldi.jpg

BİOSUN’A DESTEK VERİLECEK

Gündemin üçüncü maddesine gelindiğindeyse, Başkan Semih Şahin tarafından önceki dönemden devam eden borçlar ve hakediş ödemeleri ile çeşitli işlerde kullanılmak üzere iç borçlanma yetkisi istendi. Yaklaşık 10 milyon liraya kadar yetki istenen bu gündem maddesi de CHP ve İYİ Parti grubunun oyları ile kabul edildi. AK Parti ve MHP grupları ise oylamada çekimser kaldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Semih Şahin, ilimizde faaliyet gösteren ve Bilecik Belediyeler Birliği’nin paydaşı olduğu BİOSUN firmasının ekonomik olarak zor durumda olduğunu anlattı. Tesisin ilimiz açısında önemli olduğunu ifade eden Semih Şahin, belediyenin firmaya olan borçlarını ödemek için kredi kullanmak istediklerini söyledi. Şahin ayrıca Bilecik Belediyesi’nin yanı sıra diğer ilçe ve belde belediyelerinin de firmaya ödeme yapacaklarını kaydetti.

Birleşimin devamında; İsmetpaşa Mahallesi’nde Kozabirlik İlkokulu yanında belediyeye ait binaların değerlendirilmesi için belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verildi. Karar, MHP ve AK Parti’nin çekimser kalmasıyla oyçokluğu ile kabul edildi.

Osmangazi Mahallesi’nde, belediyeye ait üç konutun değerlendirilmesi için yine belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verildi. AK Parti ve MHP grupları bu oylamada da çekimser kaldı.

Birleşim, imar konuları, komisyon raporları ve yönetmelik değişikliklerinin görüşülerek kararlaştırılması ile son buldu.

baskan,-borclanma-yetkisi-aldi2.jpg

TOPLANTIYA BİSİKLETLE GELECEKLER

Diğer yandan, belediye meclis üyeleri Perşembe günü gerçekleşecek ikinci birleşime hareketli yaşama dikkat çekmek için bisikletle gelecekler.

 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2503 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum