Başkan, İYİ Parti’yi dışlıyor mu?

Başkan, İYİ Parti’yi dışlıyor mu?

Belediye Başkanı Semih Şahin’in katılmadığı meclis toplantısına İYİ Partili meclis 1’inci başkanvekili M. Sadık Kaya’nın yerine CHP’li Semih Tuzak’ın başkanlık etmesi çeşitli yorumlara neden oldu.

Bilecik Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi yine birçok tartışmaya gebe kaldı. Belediye Başkanı Semih Şahin’in katılmadığı birleşime meclis 1’inci başkanvekili İYİ Partili M. Sadık Kaya’nın yerine CHP’li Semih Tuzak başkanlık edince kamuoyunda çeşitli iddialar ve yorumlar gündeme geldi. Başkan Şahin’in İYİ Parti’yi dışladığı ve İYİ Partili M. Sadık Kaya’nın meclise başkanlık etmesini engellemek için yönetmeliğe aykırı bir karara daha imza attığı iddia edildi. 

Belediye Başkanı Semih Şahin, belediye meclis toplantısının 2’nci birleşimine katılmadı. Hal böyle olunca toplantıda hazır bulunan meclis 1’inci başkanvekili İYİ Partili M. Sadık Kaya’nın toplantıya başkanlık etmesi beklendi ancak öyle olmadı. Birleşimi yönetmek üzere CHP’li Semih Tuzak başkanlık makamına geçti. Seçilmiş meclis 1’inci başkanvekili İYİ Partili M. Sadık Kaya’nın toplantıda olmasına rağmen birleşimi yönetmemesi dikkat çekti. Bu durumun meclis çalışma yönetmeliğine aykırı olduğu öğrenildi. 

Gelinen süreçte, geçtiğimiz yılda yaşanan bu durumla ilgili diğer partilerden herhangi bir itiraz yükselmezken İYİ Parti içerisinde bazı tepkilerin yükseldiği konuşuluyor. Başkan Şahin’in İYİ Parti’yi dışladığı ve bu sebepten böyle bir karara imza attığı iddia ediliyor. 

Öte yandan, meclis çalışma yönetmeliğine göre, başkanın olmadığı durumda meclise 1’inci başkanvekili, onunda olmadığı durumda 2’nci başkanvekilinin başkanlık etmesi gerektiği açık şekilde belirtilmekte. 

bilecik-belediye-baskani-semih-sahin1.jpg

Hatırlanacağı üzere; Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde bulunan Kayı Boyu Anıtı’nın kaldırılmasının ardından İYİ Parti ile Başkan Semih Şahin arasında soğuk rüzgarlar esmişti. Dönemin İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Yılmaz konunun takipçisi olacaklarını söylemişti ancak aradan geçen zaman zarfında somut bir çalışma olmayınca İYİ Parti Belediye Meclisi Grubu’nca anıtın akıbetine ilişkin soru önergesi verilmişti.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2754 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum