BAŞKAN PLAĞI TERSİNE ÇEVİRDİ!

BAŞKAN PLAĞI TERSİNE ÇEVİRDİ!

İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında ilçeden okunan ezana müdahale ettiği ve cami görevlisi ile tartıştığı iddialarını reddetti. 

Düzenlediği basın toplantısında plağı tersine çeviren Başkan Ödübek, iddiaların kendisini itibarsızlaştırmak adına düzenlenen bir komplo olduğunu söyleyerek,"Bundan sonraki süreçte üzerime atılan iftiralarla hukuk çerçevesinde mücadele edeceğim" dedi. 

baskanplagitersinecevirdi2.jpg

İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında ilçede okunan ezanı susturmaya çalıştığı ve din görevlisi ile tartıştığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Ödübek, Kent Ormanı'nda düzenlediği basın açıklamasında iddiaları reddetti. Kendisine yönelik bir komplo kurulduğunu dile getiren Başkan Ödübek, camiye gittiğinin ve cami görevlisi ile görüştüğünün doğru olduğunu ancak cami görevlisine herhangi bir fiziki müdahalede bulunmadığını kaydetti. 

Ödübek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatına ilişkin bilgisinin olmamasından dolayı Paralel Yapı'nın halkı galyana getirmek için ezan okutturduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini belirterek AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Üstün'ün düğün cemiyetinde aldığı haberle birlikte gelişen süreci şöyle anlattı:

"Paralel terör örgütünün ülkeye el koyduğunu düşünerek zamansız okunan ezanın halkı galyana getirmesini önlemek amacıyla camiye gittik. Camideki hocalara neden ezan okuduklarını sorduğumda Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen bildiriden haberim yoktu.

Yine aynı düşüncede olduğunu tahmin ettiğim sebeple, AK Parti İlçe Başkanı Osman İşleten'in 'Kapıları, camları kırın' diye bağırdığını, Osman İşleten'in kız kardeşi Rukiye Ergün'ün sandalye ile camları kırdığını ve Osman İşleten'in kapıları tekmelediğini gördüm. O sırada belediye çalışanı Seyfettin Kara'nın 'Cami hepimizin, camiye zarar vermeyin, biz bu camiye nelerimizi feda ettik' diye telkinlerde bulunduğunu gördüm. 

Tüm bu iddialar şahsımı ve İnhisar'ı itibarsızlaştırmak, bizleri din düşmanı olarak göstermek için düzenlenen bir komplodur. Bizler ilçe merkezindeki caminin daha modern ve daha iyi şartlarda olması için mücadele veren, her perşembe akşamı mezarlıklarda Kur'an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okunması için ses tesisatı döşettiren bir belediyeyiz. Bunları yaptığımız zamanlarda dönemin il müftüsü bizlere teşekkür etmiştir. Belediye başkanı olmadan önce 2003 yılında caminin şadırvanını da tamamen kendim yaptırdım. 

Bu yapılanların hepsi şahsımı, kurumumu ve de İnhisar ilçemizi itibarsızlaştırmak adına yapılmış düzmece bir oyundur. Bundan sonraki süreçte üzerime atılan iftiralar ve komplolarla hukuk çerçevesinde yasal mercilerle mücadele edeceğim" dedi. 

İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek'in basın toplantısına Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, eski il başkanı Ahmet Gürses ve eski merkez ilçe başkanı Mustafa Aydoğdu'da katıldı. 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4909 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum