BAŞKAN RÖVANŞ MI ALIYOR?

BAŞKAN RÖVANŞ MI ALIYOR?

Bilecik Belediyesi'nin Gülümbe, Başköy, Aşağıköy ve Küplü’nün çöp işlerini İl Özel İdaresi'ne bırakması Başkan Semih Şahin'in Özel İdare'den rövanş aldığı yorumlarına neden oldu.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları gergin başladı. Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında, basın mensuplarına ve vatandaşlara kapalı gerçekleştirilen ilk birleşimde parti sözcüleri arasında karşılıklı sözlü atışmalar yaşandı. 

Belediye Başkanı Semih Şahin, Gülümbe, Başköy, Aşağıköy ve Küplü’nün çöp işlerinin Özel İdare’ye bırakılmasını gündeme getirdi. Başkan Semih Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi’nin Belediyeler Birliğine üye olduğunu belirterek bu köylerin çöp hizmetlerinin Özel İdare tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. 

baskan-rovans-mi-aliyor2.jpg

‘BELEDİYE ÖZEL İDARE’YE KIZIP CEZAYI KÖYLÜLERE KESEMEZ’

MHP Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Akın Atakan ise Bilecik Belediyesi ve İl Özel İdare arasında koordineli bir çalışma yapıldıktan sonra çöp işinin devrinin gerçekleşmesini istedi. Akın Atakan, plansız bir kararın köyleri mağdur edebileceğini ifade ederek, “Bilecik Belediyesi Özel İdare’ye kızıp cezayı köylülere kesemez” dedi. 

Yaşanan tartışmaların ardından yapılan oylamada CHP ve İYİ Parti gruplarının oylarıyla madde kabul edildi. 

Mecliste yaşanan bu tartışmanın ardından açıklamalarda bulunan Akın Atakan, devlet kurumları arasında uyum ve uzlaşma olması gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

‘KÖYLÜLERİN ÇÖPLERİ ORTADA KALABİLİR’

“Önceki dönemden bu güne süre gelen Mücavir alan içinde kalan; Aşağıköy, Gülümbe, Başköy ve Küplü'nün çöp toplama hizmeti veren Bilecik Belediyesi artık bu hizmeti vermeyecek. Sebebi ise Özel İdarenin sorumluluk bölgesinde olması. Bu hizmet Özel İdarenin sorumluluğunda ise bu göre devredilebilir tabi ki de. Buraya kadar sorun yok, sorun Bilecik Belediyesinin bu konuyu Özel İdare ile koordine etmemiş olması. Yani bu demek. Yarın bu köylerin çöpleri ortada kalabilir. Meclis toplantısında bu işin koordineli yapılmasını ve köylülerimizin mağdur olmamasını talep ettik. Hem de ısrarla konuyu anlatmamıza rağmen CHP ve İYİ Partili Meclis üyelerinin oylarıyla karar meclisten geçti. Önümüzdeki günlerde Küplü, Başköy, Gülümbe ve Aşağıköy'ün çöpleri ne olacak hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN RÖVANŞ MI ALIYOR?

Hatırlanacağı üzere; İl Özel İdaresi, Başkan Semih Şahin’in göreve gelmesinin ardından 2014 yılından bu yana belediyeden tahsil etmediği taşınmaz kültür varlıkları katkı payını istemişti. Başkan Şahin ile Özel İdare arasında gerginlik meydana gelmişti. Başkan Şahin’in bu karar ile Özel İdare’den rövanş almak istediği yorumları gündeme geldi.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4801 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.