BAŞKAN ŞAHİN, ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ!

BAŞKAN ŞAHİN, ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ!

Belediye Başkanı Semih Şahin, işlerine son verilen belediye çalışanlarıyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. 

CHP İl Başkanı Metin Yaşar ve Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Semih Şahin, kamuoyunda konuşulanların gerçeği yansıtmadığını söyledi.  

Başkan Şahin, CHP il binasında gerçekleşen toplantıda, çıkartılan işçi sayısının 45 değil 32 olduğunu ifade etti. Partizanlık yaptığı iddialarını sert bir dille reddeden Başkan Şahin, önceki belediye başkanı Nihat Can’ın oğlunun, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın kardeşinin ve eşinin de belediyede çalıştığına vurgu yaptı. 

Ayrıca AK Parti Milletvekili Selim Yağcı ile akrabalık ilişkisi bulunan 20 personelin belediyede işlerine devam ettiğini bildirdi. 

Belediye Başkanı Semih Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Toplam 32 kişiyi işten çıkardık. Çıkarılanların 17’si geçici işçilerdi ve süreleri sona erdi. Mülkiye müfettişlerinin raporu doğrultusunda memur olmayanların itfaiye ve zabıta biriminde çalışamayacağı söylendi bu sebepten 5 kişi de zabıta biriminden çıkarıldı. Bu zamana kadar çalışıyorlarmıştı ama yasa uygulanmamış biz göreve gelince yasa uygulamaya kondu. Ayrıca mezbahamızı özelleştirdiğimiz için buradan işlerine son verilenler oldu. 

Şu anda birlikte çalıştığımız 20 kişi Milletvekili Selim Yağcı’nın akrabası. Aynı şekilde önceki belediye başkanı Nihat Can’ın oğlu ve dayısının bir yakını bizde çalışıyor. AK Parti il başkanının hem eşi hem kardeşi belediyede işlerine devam ediyor. Bana partizanlık yaptığımı söyleyenler dönüp arkalarına bir baksınlar. Biz onlar gibi yapmayız, işini hakkıyla yapan herkes işine devam eder. Biz sözümüzü tutuyoruz. Çalışan herkes yerinde duruyor. 

Bize 85 kişilik TYP desteği verilmezken kimsenin sesi çıkmıyordu. 2020 yılı için İŞKUR’a gerekli projelerimizi teslim ettik eğer TYP verilirse bu arkadaşları yeniden işe alacağız. Partizanlık yaptığımızı söyleyenler köstek olacaklarına destek olsunlar bizde teşekkür edelim” dedi. 

Semih Şahin ayrıca, işçi çıkarmalarının devam edeceği iddialarının gerçek olmadığını açıkladı. 

Kaynak:Bilecik Haber - Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4376 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum