BAŞKAN ŞAHİN’DEN YIKIMA TEPKİ!

BAŞKAN ŞAHİN’DEN YIKIMA TEPKİ!

Belediye Başkanı Semih Şahin, Pelitözü Gölpark’ta yıkımı gerçekleştirilen yel değirmeniyle ilgili yaptığı açıklamada, yıkımın hukuksuz olduğunu savundu. - bilecik haber

Özel İdare tarafından gerçekleştirilen yıkımın kabul edilemeyeceğini ifade eden Başkan Şahin, yıkımla ilgili hem şahıslara hem de kurumlara suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. 

Bilecik halkının demokratik iradesinin baskı altına alınmaya çalışıldığını öne süren Başkan Semih Şahin, Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerine bir dizi eleştirilerde bulundu. Hukuksuz davrananların yargı önünde hesap vereceklerini bildiren Şahin, devir protokolünde ise tek taraflı fesih hakkının olmadığını açıkladı. 
Başkan Semih Şahin, Pelitözü Gölpark’ta düzenlediği basın toplantısında, şu ifadelere yer verdi:

baskan-sahinden-yikima-tepki3-001.jpg
“Göreve geldiğimiz ilk günden beri, Bilecik Belediyesi’ni şeffaf belediyecilik anlayışı ile yöneteceğimizi söylüyorum. Bu anlayışın bir gereği olarak, halkımıza belediyemiz mücavir alan sınırları içerisinde yer alan bir yapının, Bilecik İl Özel İdaresi tarafından, hukuksuz bir biçimde yıkılması hakkında bilgi vermek istiyorum.
Bildiğiniz gibi, Pelitözü Gölpark’ta yer alan ve Yel Değirmeni Teras olarak bilinen tesis, 29 Haziran 2020’de Bilecik İl Özel İdaresi tarafından haksız bir şekilde ve hukuki prosedürlerin üzerinden atlayarak yıkıldı. 
Sizlerin de bildiği üzere; “Pelitözü Gölpark’ta yer alan Yüzen Ada, Kayık, Yel Değirmeni ve Deniz Bisikleti ile beraberindeki diğer noktalar 27.11.2014 tarihinde İl Genel Meclisi kararıyla 27.01.2015 tarihinde İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi arasında imzalanan tahsis protokolü uyarınca Bilecik Belediyesi’ne devredildi. Böylece bu mekanlarda sözleşme, kiralama ve işletme gibi haklar kesin bir şekilde Bilecik Belediyesi’ne bırakılmıştı.

baskan-sahinden-yikima-tepki5.jpg
19 Haziran Cuma günü, tahsisi Bilecik Belediyesi’nde olan Yel Değirmeni ilgili olarak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir yıkım kararı alındı. Mevcut devir protokolüne ve geçerli yasalara göre açıkça hukuksuz olan bu karar ile sadece İl Özel İdaresi’ne yıkımla ilgili bir bildirimde bulunulmuş ve yıkım için 10 gün süre verilmişti. Ancak, yıkıma ilişkin herhangi bir resmi yazı ya da bilgi Belediye Başkanlığı’na ulaşmadı ve aynı gün yıkım teşebbüsünde bulunuldu. 
İl Özel İdaresi de Bilecik Belediyesi’ne herhangi bir bildirim yapmadan, bu yıkım kararını uygulamak üzere gerekli araç ve teçhizatla tesise geldi. Ancak belediyemiz duruma müdahale etti. Mücavir alanımız içerisindeki bir noktanın yıkımında karar ve yetkinin Bilecik Belediyesi’ne ait olduğu aktarıldı ve yıkım durduruldu.
Yıkıma gelen İl Özel İdare yetkili ve avukatına, devralınmış taşınmazlar üzerindeki bütün hakların Bilecik Belediyesi’ne ait olduğu bir alanda bir mahkeme kararı ya da resmi bir belge olmadan böyle bir işlemin yapılmasının hukuksuz olduğunu bildirdik.
Orman Bölge Müdürlüğü’nün 19 Haziran’da yazdığı yazı ise 20 Haziran günü, engellediğimiz ilk yıkım girişimin ardından 5 saat sonra, Belediye Başkanlığımıza gönderildi.
Bu hafta başında, 29 Haziran Pazartesi, haksız ve hukuksuz yıkım işlemi maalesef gerçekleşti. Hukuksuz yıkıma mesai saatinden önce başlandı. Jandarma nezaretinde gerçekleşen bu yasadışı yıkım sırasında Bilecik Belediyesi’nin ilgili müdür ve yöneticileri ile basın mensupları Pelitözü Gölpark’a alınmadı. Vatandaş ve basın mensuplarının araçla Pelitözü Gölpark’a girişi Jandarma tarafından engellendi. Zabıtamızın bölgeye girişi engellenmeye çalışıldı. 
Yıkım esnasında görevlerini yapan Bilecik Belediyesi personeline baskı yapıldı ve görüntü alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarına bizzat İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant tarafından zor kullanıldı, kamera ile fotoğraf makinelerine el konuldu, içindeki veriler silindi. 

baskan-sahinden-yikima-tepki4.jpg
Biz bu haksız uygulamaların hesabını hukuk önünde soracak, gerekli girişim ve takibi yapacağız. Vatandaşlarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Burada yapılan basit bir yıkım değildir. Bu yıkım demokratik iradeye karşıdır. Bu yıkımla, seçimle gelen bir Belediye yönetiminin iradesi gasp edilmeye çalışılmıştır. 
Bu yıkımla şehrimize hizmet üreten kurumlar karşı karşıya getirilmiş, memleketimize hizmet etmek için ayıracağımız dikkat, uzmanlık ve zamanımız boşa harcanmıştır. 
Bu yıkımı yapanlara soruyoruz: Şehrimizin enerjisini ve zamanını boşa harcamanın, seçimle gelen belediye iradesini yok sayarak yapılmış olanı yıkmanın Bilecik halkına ne faydası var?” dedi. 
Başkan Şahin’in açıklamasına; CHP ve İYİ Parti İl ve Merkez İlçe Başkanları ile Millet İttifakı il genel ve belediye meclisi üyeleri ile vatandaşlar da katıldı. 

 

Kaynak:M.Bahadır Oral

Bu haber toplam 3907 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum