Başkan Suer, OSB için tarih verdi

Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, Gölpazarı Gıda İhtisas OSB’nin 2022 yılı içerisinde faaliyete geçmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, ilçede kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Hayri Suer, OSB çalışmalarının planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek OSB yeri ile ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. 

Hayri Suer, gazetemize verdiği röportajda, Gıda İhtisas OSB’nin ilçeye değer katacağını söyleyerek yıllardır süregelen bir hayalin gerçekleşeceğini vurguladı. Özellikle genç nüfusun ilçede tutulması ve tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi açısından OSB’nin önemli bir müsyon üstleneceğini dile getiren Suer, “OSB yerine itirazı olanlara bir kez daha söylemek istiyorum. Lütfen bununla ilgili itiraz yapanlar, bakın biz tarım ve hayvancılığa dayalı bir gıda ve ihtisas OSB kuruyoruz. İnşallah bu OSB hayata geçtiğinde artık çiftçimizin daha fazla üretmek daha fazla çalışmak için gerekçesi olacak. Eğer tarım yapmak istiyorsak, sanayi yapmak zorundayız. Çünkü böyle bir model var. Sadece tarımla gençleri tatmin edemiyoruz, ihtiyaçlarını rahat veremiyoruz. Ancak sanayi ile birlikte bir model geliştirebilirsek, sanayinin yanında tarımı da geliştirebiliyoruz. Gölpazarı’nın kaybedecek bir saniyesi dahi yok” diye konuştu. 

golpazar-belediye-baskani-hayri-suer1.jpg

Gölpazarı Gıda İhtisas OSB çalışmalarında gelinen son durumu anlatan ve OSB odaklı hedeflerinden bahseden Suer, açıklamalarının devamında, şunları kaydetti:

“Sanayileşme aslında Gölpazarı’nda yılların konusu. Bizden önceki dönemlerde de gündeme gelmiş ancak hayata geçirilememiş. 

“2022 YILINDA BACA TÜTMEYE BAŞLAYACAK”

Biz artık Gölpazarı’nda bir Organize Sanayi Bölgesi’nin, bir sanayi alanının olmazsa olmaz olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bizim dönemimizde hayata geçer. Biz göreve geldiğimizde bizim ajandamızdaki en önemli konulardan bir tanesi Organize Sanayi konusuydu. Bununla ilgili Sanayi Bakanlığımıza ilk adımımızı attık. Müracaatlarımızı yaptık, yer seçimi yapıldı ve inşallah bu yıl içerisinde bir tüzel kişilik kurulmuş olacak. Bilecik Sanayi ve Ticaret Odamız, Valiliğimiz, Özel İdaremiz ve Belediyeden oluşan bir müteşebbis heyetiyle birlikte fiilen ete kemiğe bürünecek diyebilirim. Daha sonra kamulaştırmalar ve yatırımcının bölgeye gelmesi sağlanarak kazma vurulacak. Şuan iyi gidiyor. 2022 yılında burada bir baca tütmeye başlayacak. 

“TERSİNE GÖÇ BAŞLATMAK İSTİYORUZ”

Maalesef yıldan yıla nüfus kaybeden bir ilçeyiz ve ilçe halkı bunun çok farkında. Bir zamanlar Bilecik’in en büyük ilçesiyken maalesef yıllardır sanayileşmenin yapılamaması, iş imkanının olmamasından dolayı çok hızlı göç vermişiz. Hem büyük şehirlere, hem de komşu ilçelerimize ciddi göç vermişiz. Biz artık Gölpazarlıları Gölpazarı’nda görmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde herkese iş, herkese aş olacak. Üçüncü neslin artık büyük şehirlerde değil, Gölpazarı’nda yaşamasını, geçimini burada sağlamasını ve burada yuva kurmasını istiyoruz. Gölpazarı’nı ancak böyle büyütebiliriz, böyle kalkındırabiliriz. İnsanın olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor. İnsan olacak ki ekonomi olacak, tarım olacak, ticaret olacak, sanayi olacak, turizm olacak. İnsan olmazsa maalesef bunlardan bahsetmek mümkün değil. 

“ALTERNATİFİMİZ YOK”

OSB’nin yeriyle ilgili çok fazla alternatifimiz yok. OSB’nin kurulduğu yer, tarım arazisi diye bir itiraz geliyor. Bozüyük’te, Osmaneli’nde, Pazaryeri’nde OSB’lerin kurulduğu yer tarım arazisiydi. Burada konu biraz saptırılıyor maalesef. Zaten ya tarım arazisi olacak, ya sanayi imarı olacak, ya da konut imarı olacak. Çok fazla seçenek yok. Keşke alternatifimiz olmuş olsaydı, başka bir yere bunu yapabilmiş olsaydık seve seve diğer seçenekleri değerlendirirdik. Böyle bir seçeneğimiz yok. İlçenin alt tarafı büyük ovayla sınırlanmış, üst tarafımızda ormanla sınırlanmış. Bizim burada maalesef milli emlağa ait, belediyemize ait arazilerimiz yok. Yani buraya yapmayıp, alternatif bir yere yaptığımız yerde tarım arazisi olacak. Bu tarım arazilerinin sanayi alanına dönüştürüleceği, burada tarımsal faaliyetlerin duracağı, burada bir zarar olacağı söyleniyor ama bizim buraya yapacağımız OSB bir karma OSB değil buranın altını çiziyorum. 

golpazar-belediye-baskani-hayri-suer2.jpg

“TARIMA DAYALI BİR OSB YAPIYORUZ”

Bütün hemşerilerime, bu konuya duyarlı olan herkese bir daha söylemek istiyorum. Biz bir Gıda OSB yapıyoruz, tarıma dayalı bir OSB yapıyoruz. OSB ile birlikte çiftçimiz daha fazla üretecek, daha fazla ekecek, daha fazla biçecek ve artık tarımdan daha fazla gelir elde edecek. Burada plastikçiler olmayacak, metalciler veya dökümcüler olmayacak. Unlu mamulleri olacak, belki ayçiçek yağı, zeytin yağı, mısır yağı, belki bir bisküvi, meyve suyu, konserve, salça fabrikaları yapacağız. Lütfen bununla ilgili itiraz yapanlar, bakın biz tarım ve hayvancılığa dayalı bir gıda ve ihtisas OSB kuruyoruz. İnşallah bu OSB hayata geçtiğinde çiftçimizin daha fazla üretmek daha fazla çalışmak için gerekçesi olacak. Eğer tarım yapmak istiyorsak, sanayi yapmak zorundayız. Çünkü böyle bir model var. Sadece tarımla gençleri tatmin edemiyoruz, ihtiyaçlarını rahat veremiyoruz. Ancak sanayi ile birlikte bir model geliştirebilirsek, sanayinin yanında tarımı da geliştirebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum