Başkan; yine bizi haklı çıkardı!

Başkan; yine bizi haklı çıkardı!

Belediye Başkanı Semih Şahin, yaptığı açıklamayla, bizi yine haklı çıkardı.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantılarının ilk oturumunda sunum yapan BİEYDER Başkanı Aslıhan Volkan, engelli bireylerin ilimizde yaşadığı sorunları dile getirdi. Müftülük binasının bulunduğu alanda görme engellilere sorun teşkil eden haberimizde yer alan kaldırımın görselini paylaşarak sorunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Belediye Başkanı Semih Şahin, kaldırımların engelli bireyler için elverişsiz olduğunu ifade eden Aslıhan Volkan’a ‘Haklısınız, düzenleyeceğiz’ şeklinde cevap verdi. Başkan Şahin’in bu cevabıyla kendisinin söylemleri ile belediyeden yapılan yazılı açıklamalardaki çelişki bir kez daha gündeme geldi.

Başkan başka konuşuyor, açıklamalarda başka yazılıyor!

Hatırlanacağı üzere; eski otogar tarafından Tevfikbey Caddesi’ne girip müftülüğe doğru ilerlemek isteyen görme engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunları “Görme Engelli Vatandaşlara ‘Engel’li Kaldırım” başlıklı haberimizde gündeme getirmiştik. Haberimizin üzerinden geçen 15 günün sonunda belediyeden yazılı bir açıklama yapılmış ve bahse konu alanda herhangi bir problem olmadığı belirtilmişti. Ayrıca, ilimizdeki engelli vatandaşlardan kaldırımla ilgili bir talep veya eleştiri gelmediği kaydedilmişti.

Gelinen süreçte, haberimizle ilgili sosyal medya hesabından teşekkürlerini ileten BİEYDER bu kez belediye meclisi toplantı salonunda kaldırımlardaki sorunları dile getirdi. BİEYDER Başkanı Aslıhan Volkan, yaptığı sunumda, haberimizde yer alan kaldırımın görselini paylaşarak sorunlarına somut bir örnek olarak gösterdi.

Başkan Şahin’in problemi kabul ettiği ve engelli vatandaşlardan özür dilediği kaldırımla ilgili belediyeden yapılan açıklamanın izahını kim nasıl yapılacak merak konusu olurken, belediyeden yapılan açıklamalardan başkanın haberi var mı sorusu gündeme geldi.

Aynı senaryo mescidin kapatılması konusunda da yaşanmıştı!

Diğer yandan, aynı senaryo belediye binasında bulunan mescidin kapanması hususunda da yaşanmıştı. Belediye Başkanı Semih Şahin’in bahse konu haberimizde yer alan açıklamaları ile belediyeden yapılan yazılı açıklamada tezatlıklar oluşmuştu. Belediye, Başkan Şahin’i yalanlayarak kamuoyunda zor duruma düşürmüştü.

Mescidin kapatılmasına ilişkin haberde muhabirimizin sorusunu yanıtlayan Başkan Şahin, mescidin kapatıldığını ve namaz kılmak isteyenlerin camiye gitmeleri için araç tahsis ettiklerini ifade etmişti. Kapatılan mescidin bulunduğu alanın komple tuvalete dönüştürüleceğini, ek binaya ise daha büyük bir mescid yapılacağını aktarmıştı. Ancak; Başkan Şahin’in bu açıklamaları üzerine belediyeden gelen yazılı açıklamada mescidin kapatılmadığı ifade edilmişti.

Belli ki bir yerde sorun var!

Tüm bu gelişmeler ışığında; Belediye Başkanı Semih Şahin’in söylemleri ile belediyeden yapılan yazılı açıklamalarda ortaya çıkan çelişkiler bir yerde sorun olduğuna işaret ediyor. Başkan Şahin’in açıklamalardan haberdar olup olmadığı yeni bir tartışma konusu meydana getiriyor. Kamuoyunun kafasında ise ciddi soru işaretleri oluşuyor.  

Sonuç olarak Başkan Şahin bizi bir kez daha haklı çıkardı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3717 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum