BAŞKANA İLK GOL PARTİSİNDEN

BAŞKANA İLK GOL PARTİSİNDEN

Basın masası programı yaşanan olayları konuşmaya gündemi tayin etmeye devam ediyor.  Mevsimin ilk programında kendi isteği ile katılan Belediye Başkanı Semih Şahin konuşmasının başında;

“Bilecik’te 15 yıl hiçbir iş yapılmamış. Bastırarak söylüyorum. Neden bastırarak söylüyorum? Hamam açıyorsun ben onu 1 ay sonra kapatmak zorundayım, can güvenliği için. Alçı asma tavanlı hamam olur mu ? Dünya’da tektir bu, böyle bir şey olamaz. Mezarlıklar kayıyor, neden kayıyor birileri yolu kurtaracağım diye fora kazık çakıyor. Belediyeden bir mühendis de buranın düzenini bozuyorsun demiyor. Dünya’da dolgu yapılmayacak tek yer neresi derseniz orasıdır. Hiç mi mühendis yoktu? O kadar kaynak harcandı” dedi.

Cumhuriyet halk partisi 17 yıllık ak parti iktidarını hep kutuplaştırmakla suçladı. Başkanın 15 yıllık ak parti belediye başkanlığı dönemini hiçbir iş yapmamakla suçlamasını kendilerinin suçladığı kutuplaştırma yolunda olduğunu görüyorum. Aynı başkan aynı konuşmasının sonlarında “Kim hizmet ettiyse teşekkür ederiz. Geçmiş dönemde yapılan Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ni ve köpek barınağını beğeniyorum” diyor. 15 yıl hiç hizmet olmadığını söyledikten sonra beğendiği iki hizmeti dile getirmesiyle tezata düştüğü aşikar.

Ak parti kendisini müdafaa etmekten aciz değildir. Her ne ise, şu ana kadar cevap vermese de bir gün verecektir. Ama gerçeği yapmak, hakkı söylemekte görevimiz.

Kapalı pazar, şehir müzesi, otogar, kayı plaza, hamam, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi, bu dönemde yapılanların bir kısmı. Kapalı Pazar gayet güzel işliyor, işlemeyen trafik düzeni buyurun onu da siz halledin takdir edelim.

Geçen ay Başkan Şahin’in isteği üzerine Gölpark’a girişin paralı olması meclis gündemine getirildi, görüşülmek üzere komisyona havale edildi. Komisyon başkanlığı kazanan partinin üyeleri ve muhalefet üyelerinden oluşuyor. Komisyon ittifakla Gölpark’a girişin ücretsiz olması yönünde görüş belirtti . Komisyonun görüşü meclise geldi. Meclis ittifakla yani iktidar muhalif hepsinin oyuyla Gölpark’a ücretsiz girişe karar verdi.

Edindiğim bilgiye göre CHP, başkanın Gölpkar’a ücretli giriş teklifine karşı çıktığı yönünde. Belediye meclisinde CHP’li meclis üyeleri oylamada başkanın isteğine uygun  değil, partilerinin görüşüne göre oy kullandılar. Partinin meclis üyelerine hakim olduğunun göstergesi.

Başkan, Gölpark’a ücretli girilmesi fikrini kendi düşünerek meclise getirdiyse, kendi üyelerini dahi kabul ettirememekle ilk mağlubiyeti yaşadı. Şayet bu fikir başkaları tarafından başkana empoze edildiyse, başkan bundan sonra yanlış yönlendirilmemeye dikkat etmesi gerekir. Anlaşılan başkan partisinin  görüşünü almadan işe kalkışmanın cezasını gördü diye düşünüyorum. Eğer başkan kendisini yanlış yönlendirenlere dikkat etmezse, halkla karşı karşıya gelmek istemeyen partisi tarafından ileride daha çok yalnız bırakılır.

Gölpark il özel idaresi tarafından yapıldı. Ak partinin belediye başkanı Selim Yağcı’nın gayretleri ile belediyeye devri sağlandı halkın rağbet ettiği mesire alanı. Semih Şahin 15 yıllık ak partili belediye başkanı Selim Yağcı dönemini hiçbir iş yapmamak ile suçluyor ama onun beş kuruş para harcamadan il özel idaresinden belediyeye kazandırdığı Gölpark’ı para musluğu haline getirmek istiyor. İsminde halk kelimesi olan partinin belediye başkanı halkın aleyhinde parkı paralı yapmak istiyor.

Siz yapın da paralı olsun, yeter ki yapın.

Bu haber toplam 4655 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum