Başkandan despot tavırlar AK Parti ise sus pus

Başkandan despot tavırlar AK Parti ise sus pus

Belediye Başkanı Semih Şahin, belediye meclis toplantılarında sergilediği despot tavırlarına bir yenisini daha ekledi. Semih Şahin, daha önce yaptığı gibi AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya’ya yine söz hakkı vermedi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen birleşimde, komisyonlardan gelen raporlar görüşülerek karara bağlandı.

AK Parti’nin talebi reddedildi

Bilecik Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan eski hafriyat sahasına yapılması planlanan Atık Getirme Tesisi ile ilgili görüşmeler tartışma meydana getirdi. AK Partili Muhammed Karadayı, kararın komisyondan oybirliği ile çıktığını ancak komisyon çalışmalarının ardından yaşanan gelişmeler doğrultusunda raporun komisyona geri iade edilerek yeniden görüşülmesini talep etti. Başkan Şahin, Karadayı’nın talebinin gerçekleşemeyeceğini belirterek, “Ben bir an önce bu tesisi yapmak istiyorum” dedi.

Muhammed Karadayı’dan birim müdürüne tepki

AK Partili Gülcan Namal ise Pazartesi günkü birleşimde olmadığı için tesis hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydederek tesisle ilgili bilgi istedi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gürkan Akyurt tarafından bilgilendirme yapıldı. Muhammed Karadayı ise Müdür Akyurt’un üslubunun yanlış olduğunu belirterek meclis üyelerine karşı daha dikkatli konuşması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine araya giren Başkan Şahin, Muhammed Karadayı’ya dönerek, “Söz hakkı almadan konuşamazsın” diye çıkıştı.

Başkan, Çetin Kaya’ya söz hakkı vermedi

Tartışmaların devamında söz almak isteyen AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya ise Başkan Şahin’e takıldı. Şahin, Çetin Kaya’ya söz hakkı vermeden maddeyi oylamaya geçti.

AK Parti sus pus!

Öte yandan, Belediye Başkanı Semih Şahin’in despot tavırlarına karşı AK Parti grubu tepkisiz kaldı. Geçtiğimiz toplantılarda söz hakkı verilmediğinde meseleyi gündeme getiren AK Parti grubunun toplantı esnasında ve sonrasında büründüğü sessizliği dikkat çekti. AK Parti’nin merkez ilçe veya il başkanlığından da konuyla ilgili herhangi bir karşı açıklama yapılmadı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3666 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum