BAŞSAVCI CEYLAN TECRÜBELERİNİ AKTARDI

BAŞSAVCI CEYLAN TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün düzenlediği konferansta Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. 

Öğrencilerin sorularına içtenlikle yanıtlar veren Başsavcı Ceylan, söyleşide hem eğitim hayatından hem de mesleki yaşantısından örnekler aktardı. Ceylan, öğrencilerle hem tecrübelerini paylaştı hem de çok önemli tavsiyelerde bulundu. 

bassavci-ceylan-tecrubelerini-aktardi2.jpg

‘Adalet Mülkün Temelidir’ konulu söyleşinin açılışında Konuşan Rektör Taş, öğrencilerin derslerde öğrendikleri bilgilerin yanında, Başsavcı Ceylan gibi seçkin bir konuğun söyleyeceklerinin de son derece önemli ve yol gösterici olacağını ifade etti. Söyleşinin, öğrencilerin kariyer planlamalarında bir basamak olacağına inandığını belirten Rektör Taş, Başsavcı Ceylan’a programa katıldıkları için şükranlarını sundu ve konferansı organize eden Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi hocalarına ve söyleşiye yoğun katılım gösteren öğrencilere teşekkür etti.  

Konferansın başında Türkiye’de adalet sisteminin bugünkü durumuyla ilgili bilgiler veren Ercan Ceylan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Adalet teşkilatı içinde çok ciddi bir tasfiye süreci yaşandığını ve hâkim ve savcı sayısının 5 bine kadar düştüğünü ifade etti. Devletin bu açığın kapanması için zamanında reaksiyon gösterdiğini ve hâkim ve savcı sayısının bugün itibarıyla 20 bine yaklaştığını belirten Başsavcı Ceylan, bu zor süreçte herkesin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını ve bundan sonra Adalet sisteminin giderek daha iyi çalışır hale geleceğini söyledi. 


Konferansın tek taraflı bir konuşma yerine soru-cevap şeklinde devam etmesinin daha faydalı olacağını ifade eden Başsavcı Ceylan, öğrencilerin sorularına içtenlikle yanıt verdi. Söyleşide hem eğitim hayatından hem de mesleki yaşantısından örnekler veren Ceylan, öğrencilerle hem tecrübelerini paylaştı hem de çok önemli tavsiyelerde bulundu. 

bassavci-ceylan-tecrubelerini-aktardi3.jpg

Konferansın sonunda Başsavcı Ceylan’a Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Ercan tarafından teşekkür belgesi, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından ise Üniversite anı tabağı takdim edildi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4962 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum