BAŞTAN SONA ENTRİKA

BAŞTAN SONA ENTRİKA

İl Genel Meclisi Nisan ayı ilk birleşimine Ak Parti'deki çatlak damga vurmuş, parti disiplini adeta ayaklar altına alınmıştı. İl Genel Meclis Başkanı seçilen Oğuz Sertler, Ak Parti tarafından alınan grup kararına uymamış ve muhalefetin oyunu alarak meclis başkanlığına seçilmişti.

Nisan ayı ikinci birleşiminde ise katip, il encümeni ve komisyonlara üye seçimi yapıldı. Birleşim öncesinde ise Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Partili meclis üyeleriyle yaklaşık bir saat görüştü. Yağcı ayrıca muhalefet grup odasına da giderek selamlaştı.

Nisan ayının ikinci birleşiminde yapılan seçimlerde birbirinden ilginç sonuçlar çıktı. Birleşime, sık sık ara verilirken, gruplar kendi aralarında istişare yaptı. Meclis Başkanı Ak Partili Oğuz Sertler ise iki grup odası arasında adeta mekik dokudu. Ak Partili Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Çelik'in ise grup odalarına girmemesi gözlerden kaçmadı.

Yedek katip üye seçiminde Ak Parti grubu muhalefetin adayına 8 oy verirken, muhalefet ise il encümen üyeliği seçimlerinde AK Parti'nin adayına oy vermeyerek boş oy attı. Komisyon üyeliği seçimlerinde ise İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in isminin yer almaması başka bir ayrıntı olarak dikkat çekti.

Diğer yandan Nisan ayı birinci birleşiminde muhalefet ile hareket eden Ak Partili Hasan Hüseyin Çelik ile İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler'in katip, il encümeni ve komisyonlara üye seçiminde partisiyle birlikte hareket etmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Özetle, Nisan ayı ikinci birleşimine yaşanan entrikalar birleşime damga vurdu. 

BAŞKAN YAĞCI MECLİS'TE

5 Nisan Salı günü yapılan birleşimde katip, il encümeni ve komisyonlara üye seçimi yapıldı. Birleşim öncesinde Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Partili meclis üyeleriyle grup odasında bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrasında Başkan Yağcı, Ak Parti grup odasından çıktı ve muhalefet üyelerinin bulunduğu odaya girerek selamlaştı.

"AK PARTİ'YE OY VERDİNİZ"

Burada CHP Gölpazarı İl Genel Meclis Üyesi Turgay Yılmaz, meclis başkanlığı seçiminde AK Parti'de yaşanan çatlakla ilgili Başkan Yağcı'ya,"Başkan sana mı kaldı bu işler?" dedi. Yılmaz'ın bu çıkışı meclis üyeleri arasında gülüşmelere neden oldu. Ak Parti İl Başkanı Karabıyık'ta: "Ak Parti'ye oy verdiniz" diyerek muhalefet meclis üyelerine takıldı. Karabıyık'ın bu sözlerine karşılık CHP'li Hikmet Turhan'da: 'Siz de CHP'lilerin oyunu aldınız' demesi yine gülüşmelere neden oldu. 

KATİP ÜYE SEÇİMİ

Başkan Yağcı'nın meclisten ayrılmasının ardından Nisan ayı ikinci birleşimi katip üye seçimiyle başladı. Katip üye seçimi için AK Parti grubu adına Serkan Yıldırım, Hakan Özkan ve Nihal Arslan'ı önerdi. MHP grubu bu önerinin ardından beş dakika ara istedi. 

SERTLER MUHALEFET ODASINDA

Birleşime verilen ara esnasında İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in AK Parti grubu odasında değil muhalefet grubunun odasında yer alması, AK Partili H. Hüseyin Çelik'in ise ne kendi partisinin, ne de muhalefetin odasında yer almaması da dikkatlerden kaçmadı. 

Aranın ardından birleşim kaldığı yerden devam etti. CHP ve MHP grubu katip üyeliği için aday çıkarmadı. Daha sonra oylamaya geçildi. Ak Parti'nin adayları Hakan Özkan ve Nihal Arslan, meclis üyelerinin tümünün oyunu alarak katip üyeliklerine seçildi. Seçimin ardından İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, muhalefet üyelerine centilmenliklerinden dolayı teşekkür etti. 

AK PARTİ MUHALEFETİN ADAYINA 8 OY VERDİ

Birleşim daha sonra yedek katip üye seçimiyle sürdü. Yedek katip üyeliğine Ak Parti grubu Necati Keser'i, MHP grubu ise Orhan Uğur'u önerdi. Önerilerin ardından oylamaya geçildi. Oylama sonucunda Ak Parti'nin adayı Necati Keser 20 oy aldı, MHP'nin adayı Orhan Uğur ise 17 oyda kaldı. 

Oylamaya geçilmeden önce MHP'li Zeki Uyanık'ın AK Parti sıralarına giderek yedek katip üyelerinin  bir iktidardan bir muhalefetten olması teklifini götürdüğü, AK Parti sıralarından da bu teklife olumlu yanıt verildiği izlendi. 

Bu bağlamda, AK Parti adayına muhalefetin tamamının oy verdiği görülürken, MHP'li Orhan Uğur'a da AK Parti'den 8 üyenin oy verdiği ortaya çıktı. 

MUHALEFET AK PARTİ'NİN ADAYINA OY VERMEDİ

Oylamanın ardından MHP grubu yine 10 dakika ara istedi. Bu sırada İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler ilk olarak muhalefet gruplarının yanına ardından AK Parti grubuna geldi. 

Aranın ardından toplantı İl Encümen Üyeliği seçimiyle devam etti. AK Parti grubu Hakan Özkan, Necati Keser ve Mayir Küçük'ü önerirken, muhalefet partileri aday göstermedi. Yapılan oylamada AK Parti adayları 11'er oy alarak encümen seçildi. Muhalefet partileri ise boş oy attı. 

KOMİSYONLARDA OĞUZ SERTLER YOK

Encümen seçiminin ardından komisyon üye seçimi öncesinde yine birleşime 15 dakika ara verildi. Bu sırada Ak Parti ve muhalefet, grup odalarına geçerek istişare yaptı.

Aranın ardından birleşim komisyonlara üye seçimiyle devam etti. Meclis Başkanı Sertler, 7 komisyona üye seçimi yapılacağını bunlardan Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na yedi üye, diğer 5 komisyona ise beş üye seçimi yapılmasını teklif ederek, meclise sundu. Komisyonlara önerilen üye sayıları oy birliği ile kabul edildi. 

Daha sonra gruplar, adaylarını meclise sesli olarak sundu ve açık oylama yapıldı. Yapılan oylamada komisyon üyeleri oy birliğiyle belirlenirken, tüm partilerden komisyonlara üyeler seçildi. Fakat İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler'in komisyonların hiç birinde isminin yer almaması dikkatlerden kaçmadı. 

Komisyonlar şu isimlerden oluştu:

 

Plan ve Bütçe Komisyonu: Ertuğrul Torun, Nizamettin Çam, Ali Şenel, Hasan Hüseyin Çelik (AK Parti) - Ahmet Eren, Tevfik Özütürk (MHP) - Turgay Yılmaz (CHP)

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Mayir Küçük, Nihal Arslan, Necati Keser, Serkan Yıldırım (AK Parti) - Osman Varolu, Haluk Filizli (MHP) - Hikmet Turhan (CHP)

Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu: Nizamettin Çam, Hakan Özkan, Hasan Hüseyin Çelik (AK Parti), İsmail Zeki Uyanık, Orhan Uğur (MHP) 

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Ertuğrul Torun, Ahmet Bulur, Serkan Yıldırım (AK Parti) İsmail Zeki Uyanık, Orhan Uğur (MHP)

Araştırma ve Geliştirme Komisyonu: Nizamettin Çam, Serkan Yıldırım, Mayir Küçük (AK Parti) - Ahmet Eren, Haluk Filizli (MHP)

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Ali Şenel, Hakan Özkan, Nihal Arslan (AK Parti) - Mehmet Yılmaz, Tevfik Özütürk (MHP)

Sanayi ve Ticaret Komisyonu: Hakan Özkan, Nizamettin Çam, Hasan Hüseyin Çelik (Ak Parti) İsmail Zeki Uyanık, Osman Varolu (MHP)

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2993 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum