BAŞVURULAR SONA ERDİ

BAŞVURULAR SONA ERDİ

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 22 Şubat 2016 tarihinde ilan edilmiş olan 2016 Yılı Mali Destek Programlarına başvurular sona erdi.

BEBKA tarafından yapılan açıklamada, toplam 16 milyon TL bütçeli iki başlıkta ilan edilen Proje Teklif Çağrılarından Havacılık-Raylı Sistemler-Savunma Sanayi Mali Destek Programına 67 adet, Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü Mali Destek Programına 25 adet olmak üzere toplam 92 adet proje başvurusu yapıldığı duyuruldu. Açıklamada, başvuruların 26 tanesinin Bilecik’ten, 31 tanesinin Bursa’dan ve 35 tanesinin de Eskişehir’den geldiği de belirtildi.

BEBKA’nın konuyla ilgili açıklamasında, Proje başvurularının tamamlanmasının ardından projelerin değerlendirilmesi sürecinin başlayacağı, değerlendirme sürecinin ilk aşaması olan ön incelemede; projelerin idari ve uygunluk kontrollerinin yapılacağı,başvurular üzerinden, başvuru rehberinde talep edilen belgelerin doğru ve eksiksiz sunulmuş olması ve başvuru sahibinin, ortaklarının ve proje konularının başvuru rehberinde belirtilen kriterlere uygunluğu gibi hususlar yönünden ön inceleme yapılacağı,inceleme sonucunda başarılı bulunan projelerin, teknik ve mali değerlendirme aşamasına alınacağı ifade edildi.

Proje başvuru sahipleri eksik evrak sürecini http://portal.kays.kalkinma.gov.tr/ adresine girerek Kalkınma Ajansı Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden takip edebilecekler. Teknik ve mali değerlendirme aşamasında başvuru rehberinde belirtilen değerlendirme usulleri ve kriterleri doğrultusunda projeler bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirilecek. 2016 Yılı Mali Destek Programlarına dair değerlendirme sürecinin 2016 yılı Temmuz ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

BEBKA’dan proje başvuru sahiplerine yönelik olarak da, “Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden 2016 yılı Mali Destek Programlarına ilgi göstererek proje başvurusunda bulunan kurum, kuruluş ve işletmelere teşekkür eder, bölgemiz için hayırlı olmasını dileriz” açıklaması yapıldı.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2063 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.