BAYIRKÖY’DE HIDIRELLEZ ŞÖLENİ

BAYIRKÖY’DE HIDIRELLEZ ŞÖLENİ

Mehmet ERDAL

Birlik beraberliğin güzel örneklerinden birtaneside geçtiğimiz hafta son Bayırköy beldesinde gerçekleşti. Bayırköy'de sivil toplum örgütleri ve Bayırköy Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Hıdırellez Şöneli görkemli geçti.

Öğle namazı öncesi Mevlid-i Şerif ve vaazla başlayan Hıdırellez Şenliği daha sonra belde meydanında devam etti. Kısa konuşmalarından ardından Bayırköy İlköğretim Okulu öğrencilerinin oynadığı bir birinden güzel oyunlar izleyenleri mest etti. Özellikle minik öğrencilerin Kafkas oyunları izleyenlerden tam not aldı.

Öğrencilerin gösterilerinden sonra Bozüyük ilçe Müftülüğü Mehter takımının alana gelmesiyle birlikte izleyiciler pür dikkat mehteri dinlemeye başladı. Mehterin sonundaki Hücum Marşı ile coşan kalabalık Mehteranı alkışlarla uğurladı. Belde merkezindeki etkinlik pilav ve ayran ikramıyla son buldu.

Bayırköy'deki hıdırellez şölenin bir diğer ayağı ise Avcılık ve Atıcılık Derneği'nin düzenlediği atış müsabakaları oldu. Oldukça yoğun katılımın olduğu turnuva günün geç saatlerine kadar devam etti. Belde de Kur'an Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan Kermes açılışı da yoğun ilgi gördü. Bayırköy'de geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde temeli atılan ve hızla devam eden Kur'an Kursu inşaatı yararına açılan Kermese belde halkı büyük ilgi gösterdi.

Yoğun katılımdan dolayı tüm vatandaşlara teşekkürünü esirgemeyen Bayırköy'ün başarılı Belediye Başkanı Mustafa Yaman; “Beldemizde uzun yıllardır Hıdırellez kutlaması yapılmıyordu ve bunun hasretini çekiyorduk. Bayırköy'de ki sivil toplum kuruluşları ile birlikte bu yıl Hıdırellez Şöleni düzenleme kararı aldık. Halkımızın bu denli yoğun ilgisi bizleri çok mutlu etti. Şenlik öncesi bayanların Kermes hazırladığı beni çok duygulandırdı. Beldemizde inşaatı devam etmekte olan Kur'an Kursumuz var. Belde olarak bir an evvel buranın hizmete açılmasını istiyoruz. Sağolsunlar beldemiz bayanları Kur'an Kursumuz için tahminlerin üzerinde hazırlık yapmışlar. Onların bu çalışmalarını görünce gözlerim doldu. Yapılan çalışmaların böylesine sahiplenilmesi bizleri memnun etti. Beldemizde birlik ve beraberliğin sağlanmasında emeği geçen hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bayırköy'deki hıdırellez programına Bayırköylüler'in yanı sıra Sarmaşık, Günüören ve çevre köylerden bir çok vatandaş katıldı. Hıdırellez şölenine siyasilerin katılım da oldukça yoğundu. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.