BAYRAM DÖNÜŞÜ YIKACAĞIZ

BAYRAM DÖNÜŞÜ YIKACAĞIZ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Seven Çarşısı'nın bayram dönüşü yıkılacağını söyledi. 

Büyük bölümü boşaltılan Seven Çarşısı'nda son birkaç dükkanın beklendiğini belirten Başkan Yağcı,  bayramdan sonraki ilk hafta yıkım işlemine başlanacağını açıkladı. Başkan Yağcı, yıkımla ilgili hazırlıkların bitme aşamasına geldiğini aktararak," 7 gün içerisinde yıkıp kaldırmayı planlıyoruz. Nasip olursa 20 Temmuz gibi oralar güzel bir alana dönüşecek ve daha sonra proje uygulamasına geçilecek" dedi. 

Yağcı, Seven Çarşısı'nın yerine yapılması planlanan birkaç proje üzerinde çalışıldığını ifade ederek bu projenin yakın zamanda netleşeceğini sözlerine ekledi.  

Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın daha önce 1 Haziran'da yıkılacağını açıkladığı Seven Çarşısı'nın büyük bölümü boşaltıldı. Çarşı içerisinde kalan son birkaç dükkanın boşaltması beklenirken yıkımın Ramazan Bayramı'ndan sonra gerçekleşeceği öğrenildi.

7 GÜN İÇİNDE YIKILIP KALDIRILACAK

Başkan Yağcı'nın makamında gerçekleşen bir protokol töreninde konuyla ilgili sorumuzu cevaplayan Başkan Yağcı,"Seven Çarşısı yüzde 85 oranında boşaltıldı. Yer bulamayan 4-5 esnafımızı beklemeye aldık. Bayram geçsin diye düşündük ve bayramdan sonraki ilk hafta yıkmayı planlıyoruz" dedi. 

Seven Çarşısı'nın yıkımı için bir tören düzenleneceğini ve bu törene çarşıyı yapan eski belediye başkanlarında Mehmet Seven'in de davet edileceğini ifade eden Yağcı,"Seven Çarşısı'nda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yıkıma ilişkin firmalardan teklifleri aldık ve yakın zamanda bu firma belirlenecek. 7 gün içerisinde yıkıp kaldırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. 

SEVEN ÇARŞISI'NIN YERİNE NE YAPILACAK?

Seven Çarşısı'nın yerine yapılması planlanan projeyle ilgili sorumuza Bilecik'in meydana, otoparka ve ticari alana ihtiyaç duyduğuna vurgu yaparak devam eden Başkan Yağcı şöyle konuştu:

"Gelinen süreçte artık yeni bir meydana, otoparka, ticari alana ihtiyacımız var. Tüm bu konseptleri bir araya toplayacak bir karar aldık. Nasip olursa Temmuz'un 20'sinde falan oralar güzel bir alana dönüşecek ve proje uygulamasına geçilecek. 

Yerine yapılacak projeyi oldukça hassas düşünüyoruz. İlk olarak meydanı kaybetmek istemiyoruz, belediyeyi ticaret merkezinden de mahrum etmek istemiyoruz. O konsepti bulunduracak özel bir şey istiyoruz. Elimizde birkaç proje var ve gerçekten Türkiye'nin çok önemli firmalarıyla da görüş alışverişindeyiz. 

MALİYETLER YÜKSEK GELDİ

Mesela otoparkı yerin altına indirmeyi düşünüyorduk ama maliyetler çok yüksek geldi. Onun yerine Migros'un yanındaki eski tekel deposunu oraya katlı otopark düşünmeye başladık. Bu şehrin kenara atılacak bir kuruş parası yok inşallah onların hepsini bu yıl sonuna kadar bir konsept olarak hazırlayacağız. 

OTOPARK ÇÖZÜLECEK

Otoparkı o bölgede çözeceğiz kimsenin şüphesi olmasın. Meydan sorunun çözeceğiz hemde belediyeye gelir kalemi olan ticari hacmide aşağıya düşürmeden yeni bir formülü bulacağız. Burada bu üç kriteri arıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Elimizdeki projeleri belediye olarak kendimiz yaparak değerlendirmek istiyoruz. Güzel bir sonucun ortaya çıkacağına inanıyorum. 

Önümüzdeki yıl düzenlemelerimiz devam edecek ve çarşı merkezinde yıkacağımız yerler var. 2017 programında da bir taraftan yıkacağız diğer taraftan yenileyeceğiz. Bilecik'e yeni bir merkez bulma noktasında yeni bir mahalle noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Yeni merkezi yaparken eski merkezi varoş halde bırakmamak için yeniliyoruz. İşin özü bu" dedi. 

Öte yandan uzun zamandır Seven Çarşısı'nda faaliyet gösteren çok sayıda esnaf kendilerine yeni dükkanlar bularak, taşındılar. Esnaflar, boşalttıkları dükkanların camlarına ve duvarlarına astıkları yazılarla yeni iş yerlerini müşterilerine duyurmaya çalışıyorlar.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3432 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum