BEBKA 16 MİLYON HİBE VERECEK

BEBKA 16 MİLYON HİBE VERECEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2018 yılı mali destek programlarını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. BEBKA, Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması, Endüstriyel Simbiyoz ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma alanlarında toplam 16 milyon TL hibe verecek.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2018 yılı mali destek programlarını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. 

İlimiz Newpoint Hotel'de düzenlenen basın toplantısına BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler katıldı. 

'AZAMİ DESTEĞİ SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

Toplantı öncesinde konuşan BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı, Vali Tahir Büyükakın, BEBKA'nın Bilecik'le ilgili mali destekleme programlarını kamuoyu ile paylaşmak adına bir araya gelindiğini ifade ederek: "Burada kritik nokta şu. Toplam 16 milyonluk bir kaynak ayrıldı bu projelere. 3 başlık altında projeler var. Bilecik'ten ne kadar çok proje kazanırsa Bilecik bu kaynaktan o kadar fazla almış olacak. Dolayısıyla bunun önemi ne kadar iyi fark edilirse, üniversitemizin BEBKA'nın buradaki ofisin, çalışmalarıyla biz Bilecik olarak bu fonlardan azami desteği sağlamaya çalışacağız." dedi.

'SON BAŞVURU TARİHİ 22 MART'

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim'de 2018 yılı mali destek programlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Genel Sekreter Gerim, BEBKA'nın 2018 Yılı Mali Destek Programlarını 29 Aralık 2017 tarihi itibariyle açıkladığını ifade ederek: "Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması, Endüstriyel Simbiyoz ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma alanlarında toplam 16 milyon TL hibe verilecek olan proje teklif çağrısı için projelerin son başvuru tarihi 22 Mart 2018 Perşembe saat 18:00’dir." dedi. 

'SEKTÖREL REKABETÇİLİĞİN ARTIRILMASI'

Toplam 8 milyon TL bütçeli “Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması” programının amacından bahseden BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, bölgede ön planda yer alan ve büyük gelişme potansiyeline sahip olan Havacılık, Savunma Sanayi, Raylı Sistemler, Teknik Tekstil, Kompozit sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin üretim altyapılarının ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi yoluyla verimliliğin ve katma değerin artırılması, ithalat bağımlılığının azaltılması olarak belirlendiğini kaydetti. 

'ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ'

3 milyon TL bütçeli “Endüstriyel Simbiyoz” programının amacına değinen BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, bağımsız işletmeleri daha sürdürülebilir ve yenilikçi bir kaynak (atık, enerji vb.) kullanımı çerçevesinde bir araya getirmek, endüstriyel kaynaklı çevresel problemlerin önüne geçerek ekonomik getiri de sağlamak olarak belirlendiğini kaydetti. 

'KIRSALDA EKONOMİK KALKINMA'

Son olarak da toplam 5 milyon TL bütçeye sahip “Kırsalda Ekonomik Kalkınma” programının amacına değinen BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesinde kırsal alanlarda tarım ve sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve tarım dışı faaliyetler ile ekonomik çeşitliliğin sağlanarak gelir artışına katkı sağlanması olarak ifade etti. 

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim konuşmasının devamında ise şunları söyledi: "2018 Yılı Mali Destek Programlarını tanıtmak amacıyla BEBKA tarafından Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ayrıca proje hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz proje yazma eğitimleri gerçekleştirilecek ve teknik yardım masaları oluşturulacak. Bu toplantılarda, başvuru koşulları, mali destek programları hakkında bilgiler verilerek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği ve başvuru süreci anlatılacak. Bilgilendirme toplantıları, eğitimler ve teknik yardım masalarının takvimi BEBKA’nın internet sitesinden ayrıca duyurulacak ve ön kayıt alınacak.

2018 yılı hibe desteklerinden faydalanabilmek için proje başvuruları 22 Mart 2018 tarihine kadar yapılabilecek. Mali destek programlarına başvurmak için ajansın internet sitesinde yer alan başvuru rehberlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve rehberlerde belirtilen proje başvuru şekline uygun hareket edilmesi gerekmektedir." diyerek sözlerini noktaladı. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2323 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum