BEBKA'DAN 2 PROJEYE DESTEK

BEBKA'DAN 2 PROJEYE DESTEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, 2 Temmuz’da ilan edilen ve toplam bütçesi 1 milyon TL olan 2018 Yılı Teknik Destek Programına Kasım-Aralık aylarında sunulan başvurulara ilişkin değerlendirme işlemlerinin sona erdiği bildirildi.

BEBKA tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, 2018 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık döneminde yapılan 45 başvurudan 17 adet teknik destek talebi başarılı bulundu. 16 proje asil listede, bir proje ise yedek listede yer aldı.

Buna göre, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Tasarım ve Buluşla Gelişen Öğrenciler' ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 'AB Projeleri Yazımı ve Proje Döngüsü Yönetimi Eğiticilerin Eğitimi' projeleri asil listede yer alarak, destek almaya hak kazandı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, 2018 Yılı Teknik Destek Programı’nın 28 Aralık 2018 tarihi itibariyle kapandığını, Ajans’ın görev alanına giren Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına, ülkemizin gelişen ihtiyaçları çerçevesinde, Ar-Ge ve yenilik odaklı ihtisaslaşma kapasitesinin geliştirilmesine, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine, dijital oyun tasarım ve uygulamalarının geliştirilmesi ile sosyal gelişimin desteklenmesine yönelik faaliyetlere destek sağlanmaya devam edileceğini söyledi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2305 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum