BEBKA'DAN 7 PROJEYE DESTEK

BEBKA'DAN 7 PROJEYE DESTEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 27 Milyon TL bütçeli 2019 Yılı Mali Destek Programlarına yapılan başvuruların sonuçlarını açıkladı. Bu kapsamda Bilecik'ten toplamda 7 proje desteklenmeye hak kazandı. 

BEBKA tarafından 3 Nisan 2019 tarihinde kamuoyuna duyurulan 2019 Yılı Mali Destek Programlarına Bursa, Eskişehir, Bilecik illerinden Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programına 65 ve Girişimcilik Mali Destek Programına 29 olmak üzere toplam 94 proje başvurusu yapıldı.

Buna göre yapılan 94 proje başvurusundan; 27’si Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programında ve 7’si Girişimcilik Mali Destek Programında olmak üzere toplam 34 proje, 65 ve üzeri puan alarak başarılı bulundu.

Bilecik'ten Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 5, Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında ise 2 proje başarılı bulundu. 

Mali destek programları kapsamında desteklenecek 34 projeye sağlanacak 17.134.691 TL’lik hibe desteğine ek olarak proje sahiplerinin yapacağı eş finansman katkısı ile yaklaşık 20 milyon TL’lik kaynak bölgenin gelişmesi için harcanacak. Bu sonuçla BEBKA 2010 yılından beri bölgemize toplamda 174 milyon TL’lik hibe desteği sağlamış olacak. Eş finansman katkısıyla birlikte 224 milyon TL’lik kaynak bölgenin gelişimi için harcanmış olacak.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2720 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum