Belediye bahçesine yeni otopark

Belediye bahçesine yeni otopark

Bilecik Belediyesi bahçesinde bulunan eski tenis kortunun yerine otopark yapıldı.

Bilecik Belediyesi bahçesinde bulunan ve bir süredir kullanılmayan eski tenis kortunun yerine otopark yapıldı. Yapılan otoparkla birlikte Bilecik Belediyesi’nin tarihi hizmet binasının korunmasının amaçlandığı belirtildi. Otoparkın açılışı için düzenlenen törene, Belediye Başkanı Semih Şahin’in ev sahipliğinde Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, İYİ Parti İl Başkanı Halil Şahin, Millet İttifakı’nın belediye ve il genel meclis üyeleri ile diğer davetliler katıldı.

‘Tarihi binayı korumak istiyoruz’

Belediye Başkanı Semih Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, “Bir otopark açılışından öte bu tarihi alandaki eserleri korumak üzere yaptığımız bir çalışmadır” dedi. Bilecik Belediyesi’nin tarihi hizmet binasının egzoz gazlarından etkilenmesini önlemek istediklerini dile getiren Başkan Semih Şahin, “Göreve geldiğimizde burada tenis kortu vardı ve atıl durumda idi. Araçlar binaların dibinde duruyor. Egzozlar bu binaların ömrünü yarı yarıya yer. Binaların özellikle cephelerinin egzoz dumanında zarar gördüğünü biliyorum ve anlamsız alanları anlamlı hale getirmek için otopark yaptık. Hem vatandaşlarımız daha rahata yer bulabilecek hem de binanın korunması sağlanacak. Anıtlar Kurulu onanıyla yapılmış bir çalışmadır. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Mv. Tüzün’den Başkan Şahin’e teşekkür

Başkan Semih Şahin’in ardından konuşan Milletvekili Yaşar Tüzün ise belediye binasının şehrimizin tarihi ve kültürel bir mirası olarak gelecek kuşaklara aktarılması adına yapılan çalışmadan ötürü Başkan Şahin ve ekibine teşekkür etti.

‘Köstek olmalarını istemiyoruz’

Mv. Yaşar Tüzün, konuşmasının devamında, Vali Bilal Şentürk ve bazı bürokratların Bilecik Belediyesi’nin hizmetlerini engellemeye çalıştığını iddia ederek, “Köstek olmalarını istemiyoruz” ifadesini kullandı.

Bilecik Belediyesi’nin engellenen hizmetlerinin vatandaşlara kötülük olduğunu belirten Mv. Tüzün, şunları kaydetti:

“Siyaset, uzun nefesli maratondur. Bu maratonda partiler, yöneticiler gelir geçer ama halkın takdiri ile göreve gelenler, seçilmiş insana saygı duymak herkesin asli ve temel görevidir. Bugün iki dudağın arasında atanan bürokratlara seslenmek istiyorum. Başta Bilecik valisinin ve iki dudak arasında atanan bürokratların Bilecik Belediyesi’nin hizmetlerini engellemesi Bilecik halkına yapılacak en büyük kötülüktür. Dolayısıyla sayın vali ve bürokratlar Bilecik Belediyesi’nin hizmetlerine bıraksınlar destek olmayı köstek olmasınlar. Biz halkımızla, meclisimiz, kadromuzla Bilecik’e en iyi hizmeti etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından otoparkın açılış kurdelası kesildi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3786 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.