Belediye; başkanı yalanladı, haberimizi teyit etti!

Belediye; başkanı yalanladı, haberimizi teyit etti!

Bilecik Belediyesi, ‘Ramazan Ayında mescid kapatan Bilecik Belediyesi şimdi de cami inşaatını durdurdu’ başlıklı haberimize yaptığı açıklamayla Başkan Semih Şahin’i yalanlayarak kamuoyunda zor duruma düşürdü.

Bilecik Belediyesi, ‘Ramazan Ayında mescid kapatan Bilecik Belediyesi şimdi de cami inşaatını durdurdu’ başlıklı haberimize yaptığı açıklamayla Başkan Semih Şahin’i yalanlayarak kamuoyunda zor duruma düşürdü. 

Başkan Şahin kendisi söylemişti!

Belediye, bahse konu açıklamada, belediye mescidinin kapatılmadığını, Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan kısıtlama kararının uygulandığını belirtti. Ancak; Başka Şahin o dönemde yaptığı açıklamada, mescidin kapatıldığını ve namaz kılmak isteyenlerin camiye gitmeleri için araç tahsis ettiklerini ifade etmişti. Kapatılan mescidin bulunduğu alanın komple tuvalete dönüştürüleceğini, ek binaya ise daha büyük bir mescid yapılacağını aktaran Şahin, “Normal koşullarda bizim ek binayı hazır edip buraya öyle girmemiz lazımdı ama korona sebebiyle çalışanların birçoğu izinli olunca plan değişikliği yapıldı. Bu arada kimse mağdur olmasın diye de namaz kılmak isteyenler için belediyemiz araçlarıyla en yakın camiye ulaşım sağlanacağını bildirdik” açıklamasını yapmıştı. Bu bağlamda, belediyeden yapılan yazılı açıklama Başkan Şahin’i yalanlamış oldu. 

Haberimizi teyit etti

Bilecik Belediyesi, açıklamasının devamında ise Ertuğrul Gazi Camii inşaatının durdurulmasına ilişkin haberimizi teyit etti. Haberimizde yer aldığı gibi cami inşaatının şantiye şefi olmadığı gerekçesiyle durdurulduğu bildirildi. Şantiye şefi olmaması durumunda doğabilecek problemlerden bahsedilirken, iyi niyet göstergesi olarak mühürleme işlemi yapılmadığı kaydedildi. Kamuoyunun tepkisinin ise bu noktadan başladığı gözden kaçırıldı. Çünkü vatandaşlar Bilecik’in merkez camisi konumunda olacak projenin bir an evvel tamamlanmasını ve gecikmeye meydan verecek problemlerin kamu idaresi tarafından kendi içerisinde çözülmesini istiyor. 

Herkes işini yapsın!

Bilecik Belediyesi’nce yapılan açıklamanın son bölümü ise ayrı bir muamma. Belediye, yaptığımız haberlerle ilgili yetkililerden bilgi alınması gerektiğini belirtiyor. Oysa ki; Nisan ayında vatandaşlarca belediye mescidinin kapatıldığının gazetemize bildirilmesi üzerine muhabirlerimiz Belediye Başkanı Semih Şahin ile görüşmüş ve Başkan Şahin’in konuyla ilgili açıklamaları haberimizde yer almıştı. Yine Ertuğrul Gazi Camii inşaatının durdurulduğu haberleri üzerine muhabirlerimiz İmar ve Şehircilik müdürü Muharrem Dumansızoğlu ile görüşerek konu hakkında bilgi aldı. Bahse konu haberimizde Dumansızoğlu’nun açıklamalarına yer verildi. 

Belediyenin bu açıklamasını her kim hazırladıysa; mescidin kapatılmasına ilişkin haberde bizzat Belediye Başkanı Semih Şahin’den; Ertuğrul Gazi Camii inşaatının durdurulmasıyla ilgili haberde ise İmar ve Şehircilik Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Dumansızoğlu’ndan bilgi alındığının idrak edilememesi oldukça komik bir durum oluşturuyor. Bize gazetecilik dersi vermeye çalışanların işlerini dahi düzgün yapamadığı bir kez daha ortaya çıkıyor. 

Özetle; olayların tahlilini yapamayan belediye yetkilileri gazetemize meslek dersi vermekten vazgeçmeli, belediye başkanını bile yalanlayan açıklamalarla kamuoyuna yanıltıcı bilgiler vermekten kaçınmalı. 

Diğer yandan, Bilecik Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘’Belediye Başkanlığı olarak, vatandaşlarımızın yalan haberlerle yönlendirilmek istenmesini kınıyoruz. Haberde geçen ‘’Ramazan ayında Belediye mescidinin kapatıldığı’’ şeklindeki ifade doğru değildir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 15 Mart - 12 Haziran 2020 tarihleri arasında uygulanan cami ve mescitlerin kullanımının kısıtlanması kararı üzerine mescidimizde de cemaatle namaz kısıtlanmış, 24 Nisan - 23 Mayıs 2020 tarihleri arasındaki Ramazan ayı boyunca da bu kısıtlamalar sürmüştü. Salgının kontrol altına alınabilmesi için, haklı olarak uygulanan bu kısıtlamaların uygulanması kararını belediyemiz değil, Diyanet İşleri Başkanlığı vermiştir. 

Haberdeki beyanın aksine, Belediye mescidi hâlâ hizmet vermektedir. Mescidin tamamlanması ile birlikte ilgili fotoğraf ve görselleri kamuoyunun bilgisine sunacağız. Ayrıca ilgili yayın organı muhabirleri ve merak eden vatandaşlarımız da mescidimizi ziyaret ederek, yerinde görebilir.

Cami inşaatı, alanda şantiye şefi bulunmadığı için durdurulmuş, ancak iyi niyetle yaklaşılarak her hangi bir mühürleme işlemi yapılmamıştır. 

Burada keyfi bir uygulama söz konusu değildir. Bir inşaat alanında şantiye şefi bulunması yasal olarak şart olduğu kadar, iş güvenliği ve sağlığı açısından gerekli ve önemlidir. Şantiye şefi olmayan bir cami inşaatında meydana gelecek bir can kaybının sorumlusunun kim olacağı sorusu oldukça önemlidir.

Konu ile ilgili olarak 9/5 1985 tarih ve 18749 sayılı resmi gazetede yayımlanan 3194 sayılı İmar Kanunu’nda tüm gereklilikler açıkça yazılmıştır."

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6559 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum