BELEDİYE ÇAY BAHÇESİ YERİNE YENİ PROJE

BELEDİYE ÇAY BAHÇESİ YERİNE YENİ PROJE

Bilecik Belediyesi tarafından Bilecik Belediyesi Aile Çay Bahçesi olarak bilinen alanda yeni bir proje gerçekleştirileceği bildirildi.

Konuyla ilgili Bilecik Belediyesi'nden yapılan açıklamada, vatandaşların rahatlıkla vakit geçirebileceği ve birçok etkinlik alanının bulunacağı projenin mimari çiziminin Bilecik Belediyesi tarafından hazırlandığı kaydedildi.

Proje kapsamında, sanat galerileri, amfi tiyatro ve etkinlik alanlarının oluşturulacağı belirtilirken, meydanın yüzde 80'inin yeşil alandan oluşacağı ifade edildi. 

Bilecik Belediyesi'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"4 bin metre karelik alan üzerine inşa edilecek projede, sanat galerileri, amfi tiyatro ve birçok etkinlik alanı yer alacak. Mimarisi Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanacak proje ile atıl vaziyette ve kullanılmayan alanlar yeniden düzenleme ile vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

'MEYDANIN YÜZDE 80’İ YEŞİL ALAN OLACAK'

Şehir merkezinin vitrini görünümünde olacak proje ile şehir merkezinin yüzde 80’i yeşil alan olarak değerlendirilecek.

Özgün peyzaj çalışmaları ile birçok türden ağaç ve bitkinin yer alacağı proje kapsamında şu an kullanılan ve eski görünüme sahip çeşme revize edilerek, yeniden halkımızın hizmetine sunulacak.

Özgün mimari yapısı ile şehir merkezinin canlılık kazanacağı projede 6 adet girişin yer alacak ve yeme içme alanları yer alacak.

'PROJE DEZAVANTAJLI GRUPTAKİ VATANDAŞLARIMIZA UYGUN ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK'

Dezavantajlı gruptaki vatandaşlarımızın rahatlıkla faydalanmaları için her türlü detayın yer aldığı proje tamamlandıktan sonra fikir alışverişinde bulunulması amacıyla Kent Konseyinin ilgili alt kurullarında ele alınacak.

Çocukların oyun oynayabilecekleri alanların da yer alacağı proje ile şehir merkezindeki sosyal, ticari ve ekonomik hayata hareketlilik kazandırılması amaçlanıyor."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 9372 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum