Belediye, Gölpark’tan vazgeçti!

Belediye, Gölpark’tan vazgeçti!

Bilecik Belediyesi, Pelitözü Gölpark’ın Özel İdare’ye devriyle ilgili ayak diremekten vazgeçti.

Bilecik Belediyesi ile Bilecik İl Özel İdaresi’ni karşı karşıya getiren Pelitözü Gölpark’ın Özel İdare’ye devri noktasında son aşamaya gelindiği öğrenildi. 

Bilindiği üzere; Özel İdare’ye ait ve Bilecik Belediyesi’ne tahsis edilen Pelitözü Gölpark’ta belediyenin içkili yer tesis etmek istemesi iki kurumun karşı karşıya gelmesine sebep olmuştu. 

Özel İdare, içkili yer tesisinin tahsise aykırı olduğunu belirtmiş ayrıca yel değirmenleri olarak anılan alana yapılan kaçak yapıyı yıkmıştı. Bunun üzerine kurumlardan yapılan karşılıklı açıklamalar gergin bir dönemin yaşanmasına sebep olmuştu. Daha sonra İl Genel Meclisi’nde yapılan oylamada tahsis iptal edilmiş ve konu mahkemeye taşınmıştı. 

Gelinen süreçte, Bilecik Belediyesi’nin mahkeme sonucunu beklemeden ayak diremekten vazgeçerek devri onayladığı öğrenildi. İki kurum arasında yapılan yazışmaların imza aşamasında olduğu bildirildi. 

Belediye, Gölpark’tan neden vazgeçti?

Öte yandan, Pelitözü Gölpark’ı vermek istemeyen Bilecik Belediyesi’nin mahkeme bitmeden devri gerçekleştirmek istemesi dikkat çekti. Belediyenin mahkemeyi kaybedeceğini öngördüğü için ayak diremeyi bıraktığı iddia edildi. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5731 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum