Belediye Meclisi Toplandı

Belediye Meclisi Toplandı

Bilecik Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantıları başladı.

Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ilk birleşimde 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

Hamdi Salt ve Akın Atakan çekimser kaldı

Gündemin ilk maddesinde; boşta olan bir mimar kadrosu iptal edilerek yerine tekniker kadrosu açıldı. Meclisten oyçokluğu ile geçen kadro değişikliği oylamasında MHP’li Hamdi Salt ve Akın Atakan çekimser kaldı. Daha sonra ihdas edilen kadro için ücret belirlenmesi konusu 2’inci gündem maddesi olarak görüşmeye açıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca belirlenen tabloya göre, taban ücret verilmesi oyçokluğu ile kabul edildi. Bu oylamada MHP’li Hamdi Salt ile Akın Atakan yine çekimser kaldı. 

Çocuk sosyal tesisine ‘Türkan Saylan’ ismi verildi

Bilecik Belediyesi tarafından Bilgi Evi içerisine yapılan çocuk sosyal tesisine isim verilmesi konusu gündemin 3’üncü maddesi oldu. AK Parti ve MHP grubu ‘Zübeyde Hanım’ ismini önerirken, CHP ve İYİ Parti grubu ise ‘Türkan Saylan’ ismini önerdi. Yapılan oylama sonucu CHP ve İYİ Parti grubunun oyçokluğu ile ‘Türkan Saylan’ ismi verildi. 

Belediye Başkanı Semih Şahin, kreş yapmaya devam edeceklerini ve yaptıkları en büyük kreşe ‘Zübeyde Hanım’ ismini vermeyi planladıklarını söyledi. 

Gündemin devamında yer alan imar konuları ise görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. 

Ali Olcay yine aynı gerekçeyle eleştirdi

CHP’li Meclis Üyesi Ali Olcay, imar konularına ilişkin detaylı bilgi gelmediğine ilişkin eleştirilerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda, konuyla ilgili talebini dile getiren Olcay, meclise gelen imar konularının detayını bilmediklerini ve ayrıntılı dökümanların meclis üyelerine ulaştırılması gerektiğini yineledi. Ali Olcay, bu durumu bir kez daha eleştirerek Başkan Şahin’den kendilerine yazılı belge olarak bilgilendirme yapılmasını talep etti. 

Öte yandan, Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından doğum günü olan belediye meclis üyelerine hediye takdiminde bulunuldu. 

Bilecik Belediye Meclisi’nin 2’nci birleşimi 10 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2564 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.