Belediye meseleyi çok yanlış anlamış!..

Belediye meseleyi çok yanlış anlamış!..

Bilecik Belediyesi tarafından ‘Görme Engelli Vatandaşlara ‘Engel’li Kaldırım’ başlıklı haberimize yapılan açıklama ‘Belediye meseleyi çok yanlış anlamış!’ dedirtecek cinsten.

Hatırlanacağı üzere; geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bahse konu haberimizde, eski otogar tarafından Tevfikbey Caddesi’ne girip müftülüğe doğru ilerlemek isteyen görme engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunları gündeme getirdik. Görme engelli vatandaşlara kılavuz olan izli yolun zikzaklı yapısı, çöp kutusu ve ağaç engellerini aşmayı başarabilenlerin ise yolun sonunda taş bir duvarla karşılaştıklarını video görüntüleriyle birlikte kamuoyu ile paylaştık. 

Belediye meclisinde gündeme geldi

Haberimiz oldukça geniş kitlelere ulaştıktan sonra belediye meclisinde gündeme geldi. AK Partili Muhammed Karadayı, haberimize atıfta bulunarak Belediye Başkanı Semih Şahin’in yolu incelemesini istedi. Başkan Şahin’in cevabı ise tek kelimeyle ‘Bakacağız’ oldu.  

belediye-meseleyi-cok-yanlis-anlami2.jpg

15 gün sonra açıklama yapıldı

Gelinen süreçte, haberimizin üzerinden geçen 15 günün ardından Bilecik Belediyesi’nden açıklama yapıldı. Belediyenin yazılı açıklaması meseleyi çok yanlış anladıklarını gösterdi. Yolun uygun şekilde yapıldığını savunan belediye kendilerine herhangi bir şikâyetin ulaşmadığını ifade etti. Ayrıca, kaldırımda bulunan çınar ağacına zarar vermemek adına ölçülü bir çalışma yapıldığından bahsedildi. 

Cevap bekleyen sorular var

Bu açıklamadan yola çıkarak kendisi de mühendis olan Başkan Semih Şahin’in yolu bizzat incelemesinin zaruriyet taşıdığı görüldü. Düz bir şekilde yapılması mümkün olan yolun neden zikzaklı yapıldığına vereceği cevap merak konusu oldu. Kaldırım üzerinde alan olmasına rağmen izli yolun çınar ağacının ve çöp kutusunun hemen yanından yapılmasının mantığı tartışma konusu oldu. Kaldırımın sonunda karşınıza çıkan taş duvar nasıl açıklanabilir büyük bir muamma.

belediye-meseleyi-cok-yanlis-anlami4.jpg

Engelliler derneği sorunlarını dile getirdiğimiz için teşekkür etti

Diğer yandan, ilimizin en aktif engelli derneklerinden Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER), sosyal medya hesabı üzerinden haberimiz paylaşarak ,“Bilecik’te yaşadığımız sıkıntılara dair trajikomik bir olayı haberleştiren değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” notunu paylaştı. Bu paylaşım da bize ulaşan şikâyetlerin bir başka göstergesi olarak kayıtlara geçti. 

Belediyenin engelliler derneğinin konuya olan hassasiyetine karşın sergilediği tavrın engelli vatandaşlarımızca üzüntüyle karşılandığı belirtildi. 

belediye-meseleyi-cok-yanlis-anlami3.jpg

Son olarak Bilecik Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Mimari projesi Belediye Başkanlığımıza ait projenin gerçekleştirildiği alanda dezavantajlı gruptaki vatandaşlarımızın ulaşımlarını daha rahat yapmaları amacıyla engelli yolu yapılmıştır. Söz konusu yolun geçeceği güzergahta yer alan çınar ağacına zarar verilmemesi ve kesilmemesi düşüncesiyle mevcut ölçüler göz önünde bulundurularak, engelli yolu yapılmıştır.

TS 12576 standartları ve ilgili alanın mevcut durumuna uyum sağlayacak şekilde tasarlanan çalışma, İl Trafik Komisyonunun 30.09.2019 tarihli kararına uygun şekilde gerçekleştirilmiştir.   Ayrıca söz konusu yolda gerekli çizgiler ve yönlendirmeler de yapılmış olup, ilimizde yaşayan herhangi dezavantajlı bir vatandaşımızın bu yönde bir eleştirisi ve talebi olmamıştır.”
 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 7495 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum