BELEDİYE ÖNLEMİNİ ALDI

BELEDİYE ÖNLEMİNİ ALDI

Kurban Bayramına az bir zaman kala belediyeler kaçan kurbanlar için önlemler almaya başlarken, Bilecik Belediyesi’nin kurmuş olduğu ‘Kurban Yakalama Timi’ bayram sonuna kadar vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

Kurban bayramlarının tartışmalı görüntülerine konu olan kaçan kurbanlık hayvanlar için çeşitli tedbirler alınıyor. Bilecik Belediyesi de kurduğu ‘Kurban Yakalama Timi’ ile bayram sonuna kadar vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet edecek. Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapan Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, Kurban Bayramı öncesi kurban pazarından veya evlerinden hayvanları kaçıran vatandaşları için yakalama timi hazırladıklarını belirterek, "Yakalama timimiz 24 saat görev başında. Kaçan hayvanları yakalarken üfleme borusuna koyduğumuz uyuşturucu iğneyi hayvana atıyoruz. Bu sayede hayvanın sakinleşmesi sonucu kendisine zarar vermeden yakalamış oluyoruz" dedi.
"22 tane kurban kesim yerimiz var"
Avcı, menzili uzak olan hayvanlarda havalı silahlarla yaklaşık 40 metreye kadar uyuşturucu iğneyi atabildiklerini anlatarak, "Bu silahlar sayesinde 40 metre uzaklıkta bulunan kaçan hayvanları yakalayabiliyoruz. Hayvanı kaçan vatandaşlarımız bayram boyunca 153 Alo Zabıta hattını arayarak bize ulaşıp hayvanların yakalanmasını sağlayabilelim. Ama ücretsiz Kurban Bayramında da hayvanları kesim yerlerimizde keseceğiz. 22 tane kurban kesim yerimiz var. Kurban pazarlarındaki kesim yerleriniz gezdikten sonra hayvanlarımızın etlerini orada muayene edeceğiz. Fakat etlerden şüphe duyan, ciğerlerinden şüphe duyan hemşehrilerimiz 153 Alo Zabıta hattından bize ulaşarak etlerini de muayene ettirebilirler" dedi.

belediye-onlemini-aldi1.jpg
"Bu sene Sağlık Bakanlığımızın açıklamasına göre, dişi hayvan girişi pazarlarımıza yasak"
Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, son olarak hayvan pazarının Zabıta Müdürlüğü tarafından bugün itibariyle kurulduğunu belirterek,"Bu sene her sene olduğu gibi Kurban Bayramı için kurban pazarımızı hazırladık. Zabıta Müdürlüğümüz tarafından kurban pazarlarımız hazırlandı. Kurban Bayramı boyunca burada 2 işçimiz, zabıtamız ve veteriner hekim olarak görev yapacağız. Bu sene Sağlık Bakanlığımızın açıklamasına göre, dişi hayvan girişi pazarlarımıza yasak. Veteriner hekimliğinden sağlık ve kesim raporu olan hayvanlarımızı pazarımıza alacağız. Küpesiz hayvan girişi pazarımıza yasak" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2036 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.