‘BELEDİYECİLİK GÖNÜL İŞİ DEĞİLDİR!’

‘BELEDİYECİLİK GÖNÜL İŞİ DEĞİLDİR!’

Millet İttifakı’nın CHP’li Belediye Başkanı Adayı Semih Şahin, konuk olduğu Basın Masası’nda Ahmet Meşe’nin sorularını yanıtladı. 31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kala çarpıcı açıklamalarda bulunan Semih Şahin, vaadlerinden ve projelerinden bahsetti.

AK Parti’nin seçim kampanyasında kullandığı ‘Belediye işi gönül işi’ sloganına atıfta bulunarak, “Belediyecilik gönül işi değildir. Belediyecilik, teknik bir iştir, mühendislik gerektirir. Vizyonunuz gönlünüze göre değil akıl ve bilime göre olmalıdır” dedi.

Millet İttifakı’nın CHP’li Belediye Başkanı Adayı Semih Şahin, Basın Masası’nda yaptığı açıklamalarda, şu noktalara dikkat çekti:

“Ben öyle bol keseden vaad vermiyorum. İki temel vaadim var adaletli ve şeffaf olacağım. Bu ikisini sağladığınızda tüm sistem zaten sorunsuz şekilde ilerleyecektir ama adil ve şeffaf olmadıktan sonra tüm sorunlar zaten başlamış demektir. Vaad verme demek zaten altına imzanı atmak demektir. Bende adalet ve şeffaflık konusunda imzamı atıyorum. Göreve geldiğimizde tüm kamuoyu bunları görecek. İlk meclis toplantısında mal beyanında bulunacağım ve bu beyanı basının huzurunda her yıl yapacağım. Belediyenin hesap işlerinin tamamı şeffaf şekilde basınımıza ve kamuoyuna sunulacak. Herkese eşit mesafede olacağım.

En önemli projem şehri markalaştırmak olacak. Bilecik’in en önemli unsuru tarihi değeri. Osmanlı’nın kurulduğu topraklar ve ilk başkenti burası marka olmak için macera aramaya gerek yok. Bu kapsamda çalışmalarımız olacak. İkinci en önemli marka olacak unsurumuz ise Bilecik mermeri ve seramik. Mermer şehriyiz ve piyasada çok iddialıyız ama bu konuda marka oluşturulamadığı için pastadn gereken pay alınamıyor. Bilecik mermerini marka yapacağız.

31 Mart’ta göreve gelirsek yapacağımız ilk iş şehrin planlarını masaya yatıracağız çünkü plansız bir şehrimiz var. Günü kurtarmak için yapılan planlar plansız bir şehir ortaya çıkarmış. Acilen şehir planlarını gözden geçirerek gerekli dokunuşları yapmamız gerekiyor. Dediğim gibi ilk işlerimden birisi mal beyanımı açıklamak olacak. Tebrikleri ise saat 16.00’dan sonra kabul edeceğiz çünkü yapacak çok işimiz var.

Seçimi ben kazanırsam Bilecik’i Kemal Kılıçdaroğlu yönetmeyecek, Nihat bey kazanırsa sayın Cumhurbaşkanı yönetmeyecek. Benim seçmenimden beklediğim şu; Teraziyi alsınlar bir kefeye beni diğerine Nihat Can’ı koysunlar ve tartsınlar. Doğru kararı vereceklerine eminim. Belediyecilik bir gönül işi değildir. Çünkü gönül işi olduğu zaman insan bir tarafa kayar, o zaman sevdiklerine daha yakın davranmaya başlar. Bu adaletli bir durum oluşturmaz. Bana göre belediyecilik teknik bir iştir, mühendislik gerektirir. O yüzden ortak akılla hareket eden teknik bir insanın başkan olması daha iyi olur. Vizyonunuzu gönlünüze göre değil akıl ve bilime göre vermeniz gerek” ifadelerini kullandı.

Semih Şahin son olarak 31 Mart’ta seçim yarışına girecek tüm adaylara başarılar diledi.  

Semih Şahin’in konuk olduğu Basın Masası’nın ayrıntılarını videodan izleyebilirsiniz.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3836 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum