BELEDİYEDEN 2 DEV ANIT DAHA

BELEDİYEDEN 2 DEV ANIT DAHA

Bilecik Belediyesi tarafından, tarihimizden izler taşıması ve şehrin görüntüsüne yenilik kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında hazırlanan iki dev anıtın yerleştirilme çalışmaları başladı.

Şehrimizin birçok noktasını, şehrimize yakışır anıt ve heykeller ile donatan Bilecik Belediyesi, Bursa Yenişehir kavşağı ile Bilecik İstanbul çevre yolu üzerinde olmak üzere 2 dev anıtı kazandırmaya devam ediyor.

Bilecik'te ilk olarak üç boyutlu Osmanlı Arması Projesi ile Osmanlı'nın kuruluş toprağı Bilecik'te güzel bir kimlik oluşturan Bilecik Belediyesi, şehrimizdeki Yükselen Türkiye Cumhuriyeti Anıtı, Türkmeneli Kardeşlik Anıtı, Şehit Asker Anıtı'nın yanısıra üniversitemize kazandırdığı Eğitim Temalı Anıt ve Parlayan Ay Yıldız anıtlarına yenilerini ekleyerek, bu anlamda güzel bir çalışmaya imza atmış oldu.

1-074.jpg

''AMACIMIZ, TARİHİMİZDEKİ ÖNEMLİ DEĞER VE SİMGELERİ ŞEHRİMİZDE YAŞATMAKTIR''

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen çalışma hakkında yaptığı açıklamada, şehirlerin kendisine ait simgelerle tanındığına dikkat çekerek, Bilecik Belediyesi olarak bu anlamda güzel bir çalışmaya imza attıklarını kaydetti.

Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları olan Bilecik'te, tarihimizi belleklerde yeniden canlandıracak iki önemli çalışmayı Bilecik'e kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

''Bilecik hepimizin malumu, tarihimiz açısından çok önemli toprakların adı. Bu anlamda bizler daha önceleri şehrimize kazandırmış olduğumuz anıt ve heykellere iki yeni eser daha eklemiş olduk. Bunlardan biri, Bursa ve Yenişehir kavşağına yerleştirdiğimiz ''Ulu Çınar Anıtı'' diğeri ise Bilecik İstanbul çevre yolu üzerine kurulacak olan ''Kayı Boyu Anıtı'' olacak. Daha önce de belirttiğimiz üzere, şehirler simgeleriyle tanınıyor. Bizler de Kuruluş ve Kurtuluş'un Şehri Bilecik'imizi, bizlere tarihimizden yansımalar sağlayacak olan simgelerle donatmaya çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar ile şehrimiz estetik açıdan güzel bir görünüm kazanmanın yanı sıra aynı zamanda tarihimizden de güzel değerleri ulaştırmış olacak. Amacımız, tarihimizde çok önemli görsel simgeleri günümüze getirmek ve geleceğe taşımaktır. Her iki anıtın da tarihi anlamda büyük ve önemli mesajlar verecek özellikleri var. Ulu Çınar Anıtımızda bizler, ülkemizin birliği ve beraberliği noktasında çok önem verdiğimiz, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet düşüncesini belirtmek istedik. Ulu Çınar Anıtı'mız ile ayrıca bir rüyadan doğan devlet Osmanlı'nın kuruluşunu anlatmaya çalışıyoruz. Anıtlarımız ile dünyaya 6 asrı aşkın süre hak, adalet ve medeniyet götüren medeniyetin çınara dönüşmüş halini insanlarımıza göstermeye çalıştık. Kayı Boyu Anıtımız ile de ilimize gelen misafirlerimiz, Kayı Boyu'nun ihtişamı ve büyüklüğünü görecektir. Şimdiden, bu güzel değerlerin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

2-067.jpg

KAYI BOYU VE ULU ÇINAR ANITLARI

Artil Sanat Sorumlusu ve Proje Tasarımcısı İlke Sayit ise gerçekleştirilen çalışmaların teması hakkında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Bilecik'in güzel bir noktasına kurulan Kayı Boyu Anıtı, Osmanlı Devleti'nin önemli simgelerinden biridir ve bu simgeyi Bilecik'te tasarlayarak, güzel bir çalışmaya imza attık. 3 boyutlu olarak tasarlanan anıt, 10 metre yükseliğinde olup, Bilecik'e gelen misafirlerini bütün ihtişamıyla karşılayacak. Anıtın çevresinde ise biri Osmanlı Tuğrası, diğeri Selçuklu Devleti'nin simgesi olan Selçuklu Kartalı ve bir diğeri de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ay yıldızlı bayrağı bulunmaktadır.

Uluçınar Anıtı ise Bursa Yenişehir kavşağında, 9 metrelik yüksekliğiyle inşaa edildi. Anıtımızı, 4 hilal üzerine kurduk. Bu hilaller, ise tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek milleti temsil etmektedir. Anıtımızın bir diğer önemli öğesi ise her iki tarafında bulunan Osmangazi'nin Rüyası rölyefidir. Biliyorsunuz ki bu rüya, bir rüyadan doğan Cihan İmparatorluğu'nun doğduğu meşhur rüyadır. Yine aynı şekilde anıtta, dünyaya köklerini salmış çınar ağacı ve kökleri bulunmaktadır. Her iki anıtın da Bilecik'e çok güzel bir değer katacağına inanıyorum'' ifadelerini kullandı

Kaynak:Sinem SAMUR

Bu haber toplam 2892 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum