BELEDİYEDEN EKMEK ZAMMI AÇIKLAMASI

BELEDİYEDEN EKMEK ZAMMI AÇIKLAMASI

Bilecik Belediyesi, son günlerde ekmeğe yapılan zam ile ilgili olarak kamuoyunda ve sosyal medyada yapılan eleştirilere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye genelinde ilgili kurumların onayı ile zam kararı alındığı belirtilerek, "Heyetin ortak kararı ile yüzde 20 oranında zam yapılmıştır" denildi. 

Bilecik Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"200 gramlık ekmek, Ticaret ve Sanayi Odası’nın belirlediği şekilde geçtiğimiz yıldan itibaren 1 TL’den satılmaktadır. Ancak bu süre zarfında artan maliyet oranları nedeniyle fırıncı esnafı, bağlı oldukları Odalar aracılığıyla zam talebinde bulunmuşlar ve 17 Mayıs Cuma günü Bilecik ve Türkiye genelinde ilgili karar verici kurumların onayı ile zam yapılmıştır. 

“Tacir ve Sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetleri azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelik “hükümlerine göre gerçekleştirilen zam uygulaması Ticaret Bakanlığı’nın onayı ve görüşü doğrultusunda gerçekleştirilmiş olup; zam kararına ilgili meslek komitesi, Ticaret İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanlıklarının işbirliğinde kurulan heyetin ortak kararı ile yüzde 20 oranında zam yapılmıştır."

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3393 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum