BELEDİYEDEN SANSAR OPERASYONU

BELEDİYEDEN SANSAR OPERASYONU

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bir evin bahçesinde yakalanan sansar, doğaya bırakıldı.
Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, konu hakkında yaptığı açıklamada, vatandaşların talebi doğrultusunda evlerinin bahçesinde bulunan sansarı, yakaladıklarını ve gerekli tedavi işlemlerini yaptıktan sonra doğaya saldıklarını kaydetti.
Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak şu ana kadar yılan, sansar, sincap gibi yabani hayvanların yanı sıra sokak aralarında bulunan arılarla ilgili vatandaşlardan gelen talepleri yerine getirdiklerini belirten Avcı, şunları söyledi:
''İlimiz Aşağıköy Mahallesi'ndeki bir evin bahçesinde yakaladığımız sansarı, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'mizde gerekli tedavi işlemlerinden geçirdikten sonra, asıl yaşam yerleri olan doğaya bıraktık. Şu ana kadar bu türden birçok çalışma yaptık. Çalışmamız kapsamında vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamanın yanısıra hayvanların doğal ortamlarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyoruz. Vatandaşlarımız, buna ilişkin taleplerini bildirmeleri halinde onlara bu konuda yardımcı olabiliriz'' dedi.
Yakalan sansar, daha sonra ormanlık alanda doğaya bırakıldı.

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum