BELEDİYEDEN SOKAK HAYVANLARI AÇIKLAMASI

BELEDİYEDEN SOKAK HAYVANLARI AÇIKLAMASI

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından özellikle son günlerde şehir merkezinde görülen köpeklerle ilgili olarak yazılı açıklama yapıldı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; şehir merkezine çevre il, ilçe ve köylerden çok sayıda köpek bırakıldığına dikkat çekildi. 

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Gerek Veteriner İşleri Müdürlüğümüz olarak gerek ilimizdeki basın yayın organlarında özellikle son zamanlarda şehir merkezinde köpek sayısının fazla olmasıyla ilgili bilgiler tespit edildi. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak yakın bölgemizde örnek bir tesis olan Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde, can dostlarımız olan sokak hayvanları için en güzel şekilde hizmet verilmektedir. Bilecik Belediyesi ve Veteriner İşleri Müdürlüğü kurumu olarak, 5199 Sayılı Yasanın bütün emir ve uygulamalarını yerine getirmekteyiz. Bu yasanın ilgili maddelerine göre sokak hayvanları tedavi edilmek üzere alınarak, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizde gerekli aşı, kısırlaştırma ve işaretleme çalışması yapılarak, alındığı doğal ortamına tekrar bırakılmaktadır. Bununla birlikte güçten düşmüş ve ağır hastalıklı olan hayvanlar da gerekli tedavileri tamamlanıncaya kadar tesisimizde dinlendirilmektedir."

ÇEVRE İL, İLÇE VE KÖYLERDEN KÖPEKLER GETİRİLMEKTEDİR

Açıklamada ayrıca çevre il, ilçe ve köylerden şehir merkezine sokak hayvanlarının getirildiği bilgisinin verildiği açıklamada; ‘’Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da can dostlarımız için en güzel hizmeti vermeye devam etmektedir. Bununla birlikte çevre il ilçe ve köylerden getirilen köpeklerin şehir merkezinde rahatsızlığı neden olduğu tespit edilmiş olup bu anlamda ilimizdeki diğer ilgili kolluk kuvvetlerinin şehir merkezine köpek getirilmesinin önüne geçilmesi anlamında çalışma yapması çok faydalı olacaktır."

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2959 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.