BELEDİYEDEN 'SU BASKINLARINA' AÇIKLAMA

BELEDİYEDEN 'SU BASKINLARINA' AÇIKLAMA

Bilecik Belediyesi, son dönemlerde görülen sağanak yağışların ardından yaşanan su baskınları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Nihat Can, yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi'nin gerekli çalışma ve tedbirleri yerine getirdiğini söyledi. Belediye ve AFAD ekiplerince kurulan Kriz Masası'nın olumsuzlukları en aza indirdiğine dikkat çeken Başkan Can, vatandaşların daha hassas davranmalarını istedi. 

Şehrin tüm yağmur suyu kanallarının temizlendiğini ve yeni kanallar eklendiğini ifade eden Belediye Başkanı, "Belediyemiz ekipleri, çalışmaları kapsamında belirli aralıklarla yağmur suyu mazgallarında temizleme çalışmalarını yerine getiriyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca şehrimizin birçok noktasında gerekli görülen alanlarda yeni yağmur suyu kanalları açma çalışmalarımız da devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ile bundan sonra oluşacak ani taşkınları engelleyebileceğiz’’ ifadelerini kullandı.

belediyeden-su-taskinlari-aciklamasi2.jpg
Belediye Başkanı Nihat Can; geçtiğimiz günlerde meydana gelen ani yağış dolayısıyla oluşan su taşkınları nedeniyle yaptığı açıklamada; ‘’Belediyemiz tarafından yapılan ve şehrimizin sahip olduğu alt yapı varlığımız standartlar ölçüsünde olmakla birlikte bir günlük yağışın 20 dakika gibi bir sürede meydana gelmesi taşkınlara yol açmıştır.’’ ifadelerine yer verdi.
Açıklamasında; Yurdumuzun birçok şehrinde meydana gelen ve köprü ve birçok yapının yıkılmasına yol açan yağışın Bilecik’te en az derecede hissedildiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Belediyesinin meydana gelen yağışın olduğu günden bu yana gerekli çalışma ve tedbirleri yerine getirdiğini belirterek; ‘’Zaman zaman ülkemizin birçok noktası ile yakın bölgemizde olduğu gibi Bilecik’imizde de geçtiğimiz gün ani bir yağmur yağışı gerçekleşti. Ancak çok şükür bu ani yağışı en az bir problem ve zararla atlattık. Bir günlük yağışın 20 dakika gibi bir sürede meydana gelmesi ani taşkınlara yol açtı. Her yağış zamanında olduğu gibi bu kez de belediyemiz ve AFAD ekipleri, yağışın olduğu anda sahada gerekli inceleme ve tedbirleri almak için bütün imkanlarını seferber etti.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BELEDİYEMİZ VE AFAD EKİBİ TARAFINDAN OLUŞTURULAN KRİZ MASASI İLE OLUMSUZLUKLARI EN AZA İNDİRDİK’’

Açıklamasında su taşkınlarının asıl nedeninin inşaat atıkları ve çöplerin olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Nihat Can; Bilecik Belediyesi ve AFAD Müdürlüğü tarafından oluşturulan Kriz Masası ile olumsuzlukları en aza indirdiklerini belirterek; ‘’Gerek Kriz Masası ekipleri tarafından gerek vatandaşlarımızın bizlere ilettiği bilgiler ve görseller doğrultusunda şehrimizin bazı bölgelerinde ani yağış dolayısıyla olumsuzlukların yaşandığını tespit ettik ve maalesef oluşan baskınlardan kimi esnafımız ve vatandaşımız mağdur oldu. Bilecik Belediyesi olarak bundan sonra bu tür olumsuzlukları en aza indirmek için çeşitli fizibilite çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Ancak bu tür taşkınların tamamen alt yapı yetersizliğinden olmadığı ve atıklar başta olmak üzere çöp ve yaprakların yağmur hatlarını doldurarak işlevsiz hale getirdiği tespit edildi. Belediyemiz tarafından hali hazırda bulunan yağmur suyu hatlarımızda kapsamlı temizlik çalışmaları devam ederken aynı zamanda yeni yağmur suyu hatlarını da gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile vatandaşlarımızın çöp konteynerleri ve inşaat çevrelerini temiz ve özenli tutmalarını önemle rica ediyoruz. Zira bu tür yağışlarda yağmur suyu mazgalları, taşınan atık ve çöpler ile mevsim gereği dökülen yapraklar tarafından dolmakta ve devre dışı bırakılmakta böylece olumsuzlukların miktarı artmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmaları son derece önemlidir’’

belediyeden-su-taskinlari-aciklamasi3.jpg

'ŞEHRİMİZİN BÜTÜN NOKTALARINDAKİ YAĞMUR SUYU KANALLARI TEMİZLENİYOR VE YENİ KANALLAR EKLENİYOR'

Açıklamasında şehrin bütün noktalarındaki yağmur suyu mazgallarında temizleme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Nihat Can; ‘’Belediyemiz ekipleri, çalışmaları kapsamında belirli aralıklarla yağmur suyu mazgallarında temizleme çalışmalarını yerine getiriyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca şehrimizin birçok noktasında gerekli görülen alanlarda yeni yağmur suyu kanalları açma çalışmalarımız da devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ile bundan sonra oluşacak ani taşkınları engelleyebileceğiz’’ ifadelerini kullandı.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2283 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum