BELEDİYEDEN YENİ YILDA ZAM YAĞMURU!
Bilecik Belediyesi'nce 2020 yılında uygulanacak ücret ve tarifeler vatandaşın cebini yakacak. Yeni yılla birlikte Bilecik Belediyesi'nce tahsil edilen birçok ücret ve tarifede ciddi fiyat artışları yaşanacak.
Bilecik Belediyesi'nin 2020 yılında uygulayacağı ücret ve tarifeler belediye meclisinde kabul edildi. AK Parti ve MHP grupları zamlara karşı çıkarken, zamlı yeni tarifeler CHP ve İYİ Partili üyeler tarafından oyçokluğu ile meclisten geçti.
SUYA ZAM GELDİ
Yeni tarifelere göre, su ücretlerine yüzde 22,6 oranında zam yapıldı. Meskenler için bir sayaç okuma döneminde KDV ve ÇTV hariç 0-25 m3 arası 1,50 TL olan su fiyatı 1,84 TL'ye yükseldi. 25m3 ile 50m3 arası 1,75 TL’den 2,15 TL’ye, 50 m3’den yukarısı ise 2,50’den 3,06’ya yükseldi.
ATIK SU ÜCRETİNE YÜZDE 200 ZAM
Abonelerden alınan atık su ücreti m3 başına 0,33 kuruş iken yüzde 200’lük artışla 0,99 kuruşa yükseldi. Katı atık ücretleri ise yüzde 150 artarak 8,80 TL’den 22 TL’ye çıktı.
MEZAR YERİNE YÜZDE 100 ZAM
Ayrıca, yeni yılda uygulamaya konulacak tarifelere göre, bir kişilik mezar yeri ücretine yüzde 100 zam geldi ve 750 TL’den 1500 TL’ye yükseldi.
NİKAH KIYDIRACAKLAR DİKKAT!
Hafta içi mesai saati dışında yapılacak evlenme akitleri için nikah ücreti 180 TL’den 300 TL’ye, tatil günlerinde düğün salonu ve özel mekanlarda yapılacak nikah ücretleri ise 300 TL’den 1000 TL’ye çıkarıldı.
Kaynak:Ahmet MEŞE
Bu haber toplam 7647 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
şark kurnazlığı
Yanıtla (0) (0)suyun metreküpüne % 62 civarında zam yapmış oldu
elleriniz dert görmesin halkçılar ve ülkücüler
ölmeyin evlenmeyin
Yanıtla (0) (0)çünkü mezarcının ve nikah kıyan memurun maaşı %100 artmış herhalda
efendim, halka daha iyi hizmet ulaştırmak, sağlıklı su içirmek ve daha temiz bir çevre için fiyat düzenlemesi yapılmış...
Yanıtla (1) (0)ne var bunda ?
yaşasın halkçılar...
yaşasın halkçılık....
!!!
dAHA YENİ BAŞLADIK.
Yanıtla (1) (0)Hocam elleriniz dert görmesin su önemli son başkanda su depoları katkı payından gitmişti insanlar su ile ilgili zamları unutmuyor başka zamlara yönelin diyorum saygılar
Yanıtla (2) (0)Katı 8.5 tl den %300 zamla 22 tl olmuş... Her fatura daha çıkmadan 35 tl üzerinden çıkacak...Yazıklar olsun verdiğimiz oylara
Yanıtla (2) (0)