BELEDİYEYE KAÇ KİŞİ ALINDI?

BELEDİYEYE KAÇ KİŞİ ALINDI?

Belediye Başkanı Semih Şahin, AK Parti Belediye Meclis grubunun yazılı önergesine verdiği cevapta, göreve geldiği günden bu yana belediyeye kaç personel alındığını açıkladı. 

Başkan Semih Şahin, devlet memuru, sözleşmeli ve belediye şirketleri dâhil olmak üzere toplamda 68 kişinin belediye bünyesinde işe başladığını bildirirken, 25 personelin ise işe başlamak üzere işlemlerinin sürdüğünü ifade etti. 

Semih Şahin, konuya ilişkin yazılı cevabında şu ifadelere yer verdi:

“15.04.2019 tarihi itibari ile EKPSS (Engelli Personel Alım Sınavı) sonucuna göre 1 kişi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalışmak üzere atanmıştır. 

15.04.2019 ve 29.04.2019 tarihi itibari ile daha önce emekliye ayrılmış 2 devlet memurunun yönetim kadrolarında yeniden devlet memuru olarak atamaları yapılmıştır. 

04.07.2019 tarihi itibari ile Belediye Başkanlığımıza 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. Maddesine istinaden sözleşmeli personel statüsünde 13 personel işe başlatılmıştır. Sözleşmeli olarak işe başlatılacak olan 4 personelin güvenlik soruşturması sonucu beklenmektedir. 

Belediyemiz Kayı Gıda Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde 31 Mart 2019 tarihinden sonra 46 personel işe başlatılmış olup halen güvenlik soruşturması devam eden ve işe başlatılmayan 6 kişi bulunmaktadır. 

Yine belediyemiz şirketinde işbaşı eğitim programı kapsamında İŞKUR tarafından 3 ay süre ile çalıştırılmak üzere toplamda 21 kişinin ismi bildirilmiş olup bildirilen 21 kişiden 6’sının işlemleri tamamlanarak program kapsamında çalışmaya başlamışlardır.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 8352 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum