BELGELER ORTADA!

BELGELER ORTADA!

Belgeler ortada!

 

 

Basın Masası yine gündeme damga vurdu. Gazetemiz Yazı İşleri Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası programında eski Vali Konağı yerine yapılan inşaatla ilgili özel program gerçekleşti.

 

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz programlarda konuklardan Mehmet Erdem eski Vali Konağı yerine yapılan inşaatta usulsüzlükler olduğunu iddia etmiş ve Valilik konuyla ilgili Gazetemiz Yazı İşleri Müdürlüğü’ne açıklama göndermişti.

 

Basın Masası’nda Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, Vali Ahmet Hamdi Nayir’a gönderdiği açıklamadan dolayı teşekkür ederken “Bu açıklamayı alt birimler yapılmasını istememiştir. Çünkü yazı kendi içinde çelişiyor. İddia ettiğimizin de üzerinde usulsüzlükler var” dedi.

 

Valilik tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada 300 metrekare 2 katlı ihaleye çıkıldığı, ancak belediyenin bu tip inşaatlarda muvakkat yapı ruhsatı şartı gerektiğini belirtiyor. Bunun üzerine ihaleyi yapan kurum, ihaleyi alan firmaya belediyenin muvakkat yapı ruhsatı şartını kabul etmesini, kabul etmediği takdirde teminatını iade edip ihaleyi de iptal edeceğini belirtiyor. Ancak ihaleyi alan firmanın muvakkat yapı ruhsatı şartını da kabul ederek sözleşmeyi kabul ettiğinden bahsediyor.

 

Erdal, Basın Masası programında, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin 21. Maddesinin 2. paragrafında toplam inşaat alanının 250 metrekareyi geçmemek ve sökülerek başka bir yere nakli kabil malzemeden yapılacağı maddesini okudu. Devamında bu şartları kiracıya tebliğ edip sözleşme yapılmasına rağmen, takip eden paragrafta projenin betonarme sınıfı olarak uygulanmasında sakınca olmadığı ve il encümeni tarafından onaylandığı yönündeki tezatı gözler önüne serdi.

 

Ayrıca önceki Basın Masası Programlarında taban alanının tartışıldığını ancak Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada bahse konu inşaatın kaç metrekare alana inşa edildiği ve toplam inşaat metrekaresinin yazılmadığını söyledi. 

 

Gelen açıklamada “İnşaat denetime tabi olup, yapı ruhsatında proje müellifi ve fenni mesuller hususunda ihtiyaç duyulan bilgiler mevcuttur” ibaresi ile hiçbir sorun yokmuş gibi bir ifade kullanıldığını, ancak yine açıklamada yer alan 4113 nolu inşaat ruhsatında taban alan inşaatının 99 metrekare, toplan inşaat alanının 198 metrekare olduğunu söyledi.

 

Konuyla ilgili usulsüzlükler ile ilgili müeyyidelerin de uygulanacağı kanun ve yönetmeliklerin bulunduğunu hatırlatan Erdal, konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi. Erdal ayrıca Basın Masasında Ak Parti İl Başkanı’nın yanlışı yapanların arkasında durmayacağı yönünde gazetemize verdiği beyanata değindi.

 

Basın Masası konuğu Mehmet Erdem’de tüm bu gelişmeler çerçevesinde eleştiri oklarının hedefine muhalefeti yerleştirdi. Erdem, 1 ayı aşkın bir zamandır Bilecik kamuoyunu meşgul eden bu iddialarla ilgili muhalefetin sessizliğine dikkat çekerek,”Bu işlere dayı yeğen ilişkileri mi girdi? Enişte kayınço ilişkileri mi girdi? Herkes konuşmaya korkar hale gelmiş. Seçilmeden önce herkes Hz. Ömer’in adaletinden bahseder ama seçildikten sonra herkes Turist Ömer gibi gezer memlekette.

 

Muhalefet partilerine diyecek bir lafım yok artık. Birisi düşmüş Vezirhan Belediye Başkanının peşine, bir tanesi kendi derdinde davasını mahkemelerde arıyor. Kendi içleriyle uğraşmaktan bu meselelere bakacak halleri yok. Milletinde onlara bakacak halleri yok zaten. Millet güvenip onlara bir şeyde getirmiyor. Son sözümde budur” şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.