BEM-BİR-SEN TALEPLERİNİ SUNDU

BEM-BİR-SEN TALEPLERİNİ SUNDU

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) İl Başkanı Güray Karamankaya, 4. dönem kamu görevlileri toplu sözleşme genel teklif ve talepleri ile yerel yönetimler hizmet koluna ilişkin toplu sözleşme teklif ve taleplerini sunduklarını açıkladı. 

Karamankaya, üst üste 12 yıldır yetkili sendika olduklarını anımsatarak,"Taleplerimizi; mali haklara ilişkin genel talepler, emeklilik haklarına ilişkin genel talepler, sosyal haklara ilişkin genel talepler ve yerel yönetim hizmet kolu ile sınırlı mali, sosyal ve özlük talepleri şeklinde gruplandırdık" dedi.

Bem-Bir-Sen İl Başkanı Güray Karamankaya, toplu sözleşmelerin kapsamının sadece maaş artışları ile sınırlandırılmaması gerektiğini ifade ederek, çalışma barışı adına engellerin kaldırılması, yerel yönetim çalışanlarının çözüm bekleyen birçok sorununu yıllardan beri Kamu işveren kurulu gündemine taşıdıklarını dile getirdi. 

Bem-Bir-Sen'in sorumlu sendikacılık anlayışıyla, toplumun her kesiminin demokrasiyi özümsemiş bir ortamda yaşamasını arzu ettiklerini söyleyen Karamankaya,"Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bilinci ve sorumluluğu ile bağlı herkesin temel hak ve özgürler başta olmak üzere her türlü haktan sonuna kadar faydalanabilmesini, herhangi bir ayrıma tabi tutulmamasını ve inançlarına uygun yaşamasını güvence altına almış, idarenin hukuka bağlılığını yerleşik hale getirmiş, demokrasiyi özümsemiş bir ortamda yaşamasını arzu ediyor ve bu yönde yapılacak çalışmaları da bütün gücümüzle destekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Sendika olarak sundukları taleplerin takipçisi olacaklarının altını çizen Karamankaya şöyle devam etti:

"Bu Toplu Sözleşme dönemi için hazırlamış olduğumuz talepler; genelde kamu çalışanlarının, özelde ise yerel yönetim çalışanlarının idari, mali, hukuki, sosyal ve özlük haklarının belirlenmesinde ve uygulanmasında, mevzuattan kaynaklanan olumsuzlukları işaret ettiği gibi, ülkemizin sağlıklı bir çalışma barışına kavuşmasına katkı sunmayı da hedeflemektedir. Sendika olarak, çalışma barışını, sosyal barışın sağlanması adına vazgeçilmez görmekteyiz.

Sendika olarak sunduğumuz taleplerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kamu görevlileri olarak sosyal taraf ve ortak ancak gerektiğinden emeğimizin gücünden gelen caydırıcı gücümüzü demokratik olarak kullanmaktan geri durmayacağımızı ifade ediyoruz.

Bem-Bir-Sen kuruluşundan bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada; hizmet, üretim ve sosyal diyalog sendikacılığını benimsemiş, emeğin gücünü tehdit olarak değil, çağdaş ve evrensel kurallar çerçevesinde kullanan, çözüm üreten bir demokratik kitle örgütü olarak, başta temsil ettiğimiz kamu çalışanları olmak üzere, milletimizin hizmetinde olmaya devam edecektir" dedi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2218 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum