"BEN DOĞRUDAN BİR ADAYA DESTEK VERMEDİM"

"BEN DOĞRUDAN BİR ADAYA DESTEK VERMEDİM"

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, son günlerde kamuoyunu oldukça meşgul eden ve bir çok sıkıntının meydana geldiği iddia edilen temayul yoklamaları ile ilgili açıklamasında: 'Ben doğrudan doğruya bir adaya destek veriyor olsam, ona derim ki; 'git adaylık müracatını yap. Şöyle de bir konu var. Ben gizli oylamada kime ne kadar etki edebilirim?" dedi.

 

Haberle ilgili video, haber metninin sonunda

 

Halil Türker ÇOBAN

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz temayul yoklamalarına açıklık getirmek için basın mensuplarıyla biraraya geldi. 

Gazetemiz muhabiri temayul yoklaması öncesinde Milletvekili Poyraz'a adaylık belirlenmesi ile ilgili bir soru sormuş ve soruyu yanıtlayan Poyraz; "Mevcut adaylardan olacak diye bir kural yok" demişti. Poyraz'ın cevabı aday adayları arasında ve kamuoyunda dikkat çekerken, temayul yoklamasının ardından da Ramazan Kurtulmuş ve Mustafa Yürükcü isimlerinin söz edildiği iddiası adeta ortalığı karıştırdı. Mustafa Yürükcü'nün cep telefonundan “Ak Parti İl Teşkilatının yapmış olduğu Bilecik Belediye Başkanlığı adaylığı temayülünde, şahsıma gösterilen teveccühten dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ederim” mesajını atması ve bazı bilboardlarda reklam vermesi iddiaları destekler nitelikte olmuştu. Milletvekili Poyraz'ın Yürükçü'yü destek verdiği bazı kesimlerce dile getirilmişti.

Yaşanan bunca gelişmenin ardından Ak Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz tartışmalara son vermek için basın açıklaması yaptı. 22 Kasım Cuma günü Ak Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleşen basın toplantısında Poyraz, temayül yoklaması ve aday belirlenmesi ile ilgili detayları aktardı. 

Sürecin başladığı günden bu yana farklı hiçbir açıklamada bulunmadığını belirten Milletvekili Poyraz; Burada süreç bellidir. Yetki genel merkezimizdedir. Genel merkezimin oluşturduğu Sayın Başbakanımızın başkanlığında oluşan komisyondadır. Bu komisyon kararını verirken müracaat eden aday adayları elbette göz önüne alınacak ama ondan önce unutulmaması gereken bir şey var. Hep söylüyoruz bunu önce mevcut belediye başkanlarıyla ilgili olarak bir değerlendirme yapılacak." dedi.

Milletvekili Fahrettin Poyraz temayül yoklamasında mevcut belediye başkanının vatandaşlarla olan ilişkisi, teşkilatla ilişkisi gibi sorular sorulduğunu belirtirken;  "Sadece aday adayı olanlar değil, bunlardan bağımsız olarak kimi AK Parti belediye başkan adayı görmek istiyorsunuz" sorusunu yönelttiklerini belirtti. Bu soruda çoktan seçmeli bir sistem kullanılmadığını ve ucu açık bir soru sorulduğunu belirten Poyraz; temayüle katılanların istedikleri kişiyi yazmalarının normal bir durum olduğunu söyledi.

" Ben doğrudan doğruya bir adaya destek veriyor olsam..."

Kendisinin bir adaya destek verdiği iddialarını yanıtlayan Poyraz; "Ben doğrudan doğruya bir adaya destek veriyor olsam, ona derim ki; 'git adaylık müracatını yap. Şöyle de bir konu var. Ben gizli oylamada kime ne kadar etki edebilirim? Sonuçta benim yüzüme derki; 'tamam vekilim sen bu arkadaşı istiyorsan ben ona destek veririm deyipte, arka tarafta kabine geçtiği zaman o ismi yazacağının bir garantisi yokki. Bir arkadaşı biz illaki istiyorsak bugünden değil aylar öncesinden bu çalışmayı yapardık. Birkere şunu baştan söylüyoruz altı arkadaşımız veya onun dışında bir başka arkadaşımız kim olursa olsun genel başkanımızın, genel merkezimizin alacağı karar çerçevesinde belirlenecek olan karar. Bizim adayımız seçilmesi halinde bizim belediye başkanımızdır. Benim önümde ki 1.5 dönemlik zaman zarfında da bu arkadaşlarımızdan hangisi seçilirse seçilsin biz Bilecik halkına bu arkadaşımızla gücümüz yettiği kadar hizmet etme mecburiyetmiz var, bize yakışan budur. 

"Öncelikle biz hangi adayımızla seçimi daha rahat kazanırız"

Aday adaylarının tamamıyla bir hukuku olduğunu belirten Poyraz; "Öncelikle biz hangi adayımızla seçimi daha rahat kazanırız, sonrasında da hangi adayımıza biz Bilecik Belediyesi'ne hizmet üretiriz, değerlendirilecek olan husus budur. " dedi.

Mustafa Yürükcü ile ilgili konuşan Poyraz; "Çıkıp kamuoyunda çalışma yapması bence normaldir, gördük zaten bilboardlarda da arkadaş öğretmenler gününü kutlamış gayet normal. Yani bunda siyasi etik açısından, ahlak açısından bir sıkıntı, problem yok.  Ama bu onun aday olacağı anlamına da gelmez. Aynı şekilde sayın başkanımızında ismi geçiyor Ramazan Kurtulmuş , yani beş yılı geçti, sadece Bilecik siyasi tarihinde de değil bizim Ak Parti teşkilatlarına baktığınız zaman en kıdemli il başkanları listesinde ilk üçe girer, bu kadar da istikrarlı bir arkadaşımız. " dedi.

Poyraz; "Bu kadar görev yapmış bir arkadaşımızın da kendisi aday olmasa bile, 'ben teşkilatın başındayım' demesine rağmen il ve ilçe yönetiminden diğer kademelerden arkadaşlarımızın da Razaman Bey'in ismini önermeleri doğal birşey. Yani burda kimsenin aslında hele ki teşkilat içinde kimsenin bu noktada alınmaması, gocunmaması lazım. Bunları Ak Partinin zenginliği olarak görmek lazım." şeklinde konuştu.

 "Kim olursa olsun birlikte çalışma mecburiyetim var"

Poyraz; "Kim olursa olsun birlikte çalışma mecburiyetim var. Hiçbir aday adayı arkadaşımızın da şu aday olursa olur, bu aday olursa olmaz deme hakkına sahip değil. Eğer siz bu ilkeler çerçevesinde siyaset yapacaksanız, buyrun gelin siyaset yapalım birlikte ama kendinize göre, kendinizin çizdiği sınırlar çerçevesinde siyaset yapacaksanız o zaman adres yanlış adres. Ak Parti değil o adres, o zaman çıkarsınız, bağımsız bir belediye başkan adayı olursunuz.

Bilecik'te mevcut bir belediye başkanımız var, mevcut belediye başkanımızla ilgili bir karar verilecek, zaten karar verilirde devam noktasında bir karar çıkarsa, sorun yok. Yani biz bütün aday adayı arakdaşlarımıza hepsine çok teşekkür edeceğiz. Olmadı başka bir arkadaşla ilgili bir yönelim olursa, kim olursa olsun o zaman biz, bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımız burada mevcut arkadaşımızın ardından çalışacağız, bundan da öte birşey yok. "

Milletvekili Fahrettin Poyraz Bilecik'te aday belirleme sürecinin Aralık'ın ikinci haftasına kadar sürebileceğini kaydetti.

"Zincirin halkaları birbirini teyit etmeli" 

Milletvekili Poyraz temayül yoklamasındaki amacın; teşkilatın, il başkanının, milletvekilinin ve vatandaşların istediği adayı bulmak olduğunu belirtti. Poyraz; "Zincirin halkaları birbirini teyit etmeli" diyerek dört dörtlük bir aday çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.