BENDE SPOR YAPACAĞIM

BENDE SPOR YAPACAĞIM

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Spor Kulübü tarafından hazırlanan "Bende Spor Yapacağım" projesinin açılış töreni gerçekleşti. 
Pelitözü Gölpark'ta gerçekleşen proje açılış törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı ve Mustafa Güney, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Müftüsü Necati Akkuş, bazı daire amirleri ile öğrenciler katıldı. 
Proje kapsamında 126 bin TL hibe desteği Bilecik'e kazandırılırken, 35 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığının, bir milletin en büyük gücünün donanımlı ve iyi yetişmiş gençliği olduğu düşüncesi ile, gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğu inancıyla, gençlerin yeteneklerini ortaya koyabilecekleri gençlik projelerine büyük destekler verdiğini ifade ederek: "Bu projemiz 126 Bin TL hibe desteği ile Bilecik’imize kazandırılmıştır. ‘‘Ben de Spor Yapacağım’’ Projesi, spor yapma imkanı olmayan, yeteneklerini ortaya koyma fırsatı bulamayan gençleri tespit edip, bisiklet sporuna ve diğer sporlarımıza yönlendirerek, gençlerimizi sağlıklı, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için hayata geçirilmiştir." dedi.
Konuşmasının devamında gençlere seslenen İl Müdürü Yıldız: "Ülkemizde ün yapmış başarılı ve şampiyon sporcular da gerçekten çok zor şartlar altında çok büyük fedakarlıklar yaparak şampiyon olmuşlardır. Hepsinin bir hayat hikayesi vardır. Sizlerin de ileride Hamza Yerlikaya, Naim Süleymanoğlu gibi büyük ve başarılı sporcular olacağınıza can-ı gönülden inanıyorum.
‘‘Ben de Spor Yapacağım’’ projesi 14-18 yaş grubundaki gençlere ‘‘sporla, sağlık ve başarı” sloganıyla gençlerimizin vakitlerini verimli değerlendirmelerini ve gençlerimize iyi alışkanlıklar kazandırmayı hedefliyor. Gençlerimizi sosyal yaşamda daha etkin olmaya davet eden proje, tüm bağımlılıklardan ve olumsuz alışkanlıklardan gençlerimizi uzak tutmayı hedefliyor." dedi. 
Proje kapsamında 35 gence bisiklet, güreş, yüzme ve badminton branşlarında etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Yıldız: "Proje de 35 gencimize bisiklet, güreş, yüzme ve badminton branşlarında etkinlikler düzenlenecek. Bisiklet, kask ve eldivenler dağıtılarak, spor branşlarının tanıtımı yapılacak ve İl dışı (Konya, Çanakkale ve Yalova) İllerimize bisiklet turları düzenlenecektir.
Bu kapsamda Projemizin Açılış Programının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Projede emeği geçen başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, hepinize saygılar sunuyorum." dedi. 
İl Müdürü Yıldız'ın ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir konuştu. Vali Nayir, insanlık kurulduğundan beri iyilerle kötülerin mücadelesinin hep olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: "İnsanlık kurulduğundan beri iyilerle kötülerin mücadelesi hep olmuştur. Hz. Adem'in çocukları Habil ve Kabil ile başlayan bu mücadele günümüzde de tüm hızıyla devam etmektedir. Bizlere düşen görev dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek için iyilerin sayısını arttırmak kötülere galip gelecek iyi sayısına ulaşmaktır. Bu konuda da en büyük gayretimiz gençlerimize iyi bir eğitim vermek, onları hayatın bütün sayfalarına hazır hale getirmek, bizim en büyük görevimizdir. Bu projelerden de beklentimiz bu. 
Siz gibi kıymetli gençlerimizi kendisine, ailesine, topluma faydalı bireyler haline getirerek, geleceğimize daha da ümitle bakmak, mutlaka bizim en büyük hedefimiz olmalı. Bu projeler, bu hedefe hizmet ettiği ölçüde kıymetli olacaktır. 
Bizler inanıyoruz ki; sizler önce kendinizin kıymetini bilip kendinize değer vereceksiniz. Sizler de, ailenizin toplumun beklentilerini çok iyi tespit edeceksiniz ve bu ülkenin bütün insanlığın geleceği için sizlerin eğitiminin farkında olacaksınız. Bu projelerle verilmeye çalışılan bu. 
Bu önemi fark ettiğiniz ölçüde bizler de millet olarak bütün insanlık olarak geleceğe daha da güvenle bakacak, gelecekle ilgili endişeleriniz, daha da azalacaktır. İyiler ve kötüler mücadelesinde, sizlerin iyilerin safında yer alacağınıza kesin inancımız var. Bu çalışmalar, kendi aranızdaki arkadaşlığı geliştirerek, sosyal hayat içerisindeki rolünüzü tekrar hatırlatarak, sizin ve ülkemiz için güzel bir geleceğin oluşmasına fayda sağlayacaktır." dedi.
Vali Nayir'in konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirilerek 35 gence bisikletleri teslim edildi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.